Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bu Konuda Uzmanlar bir açıklama yaptı. “Bayramda et tüketildikten hemen sonra dişlerinizin arasına giren yiyecek artıklarını diş ipi ile temizlemelisiniz. Eğer o an diş ipi temizliği yapamıyorsanız; diş etlerinize zarar vermeyecek şekilde kürdanla diş temizliğinizi yapmaya çalışmalısınız” diyerek uyarıyor.

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretlerinde mutlaka et tüketildiğini belirten Uzmanlar, dişlerin arasına girecek yiyecek kalıntılarının kaçınılmaz olduğunu belirtirken, Et tüketiminin abartılmaması gerektiğini, “Dişler ne kadar fırçalanırsa fırçalansın, diş ipi kullanılmadıktan sonra diş çürümelerinin önüne geçilemez” denildi.

Uzmanlara göre Kurban Bayramda dikkat edilmesi gereken hususlar

Dişlerin arasına yiyecek sıkışması ve bunun temizlenmemesi, çürük ve diş eti iltihabı gibi birçok soruna sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı'nda yenen etlerden parçaların sıkışması ve bunların hemen temizlenmemesi, diş ağrısı şeklinde sizi rahatsız edebilir. Bu ağrı, araya sıkışan parçanın dişleri ittirmesi veya diş etine baskı yapması sonucu oluşur. Eğer dişlerin arasına kaçan bu parça kısa zamanda temizlenmezse; diş etine gelen baskı sebebiyle bu bölgede diş eti iltihabı oluşur. Daha sonra bu parça o bölgeden uzaklaştırılsa bile diş eti iltihabının iyileşmesi iyi bir bakım ile 2-3 gün sürebilir. Bu nedenle diş arasına bir yiyecek sıkıştığı zaman öncelikle diş ipi yardımı ile derhal temizlenmelidir. Ancak o an için diş ipi yoksa kürdan yardımı ile diş etlerine dokunmadan temizleme işlemi yapılmalıdır. Aynı bölgeye sürekli yiyecek sıkışması oluyorsa; o bölgenin düzenlenmesi için mutlaka bir diş hekimine gidilmelidir. Çünkü o bölgede bir diş çürüğü veya kendinizin fark edemeyeceği diş eti iltihabına bağlı diş aralanması meydana gelmiş olabilir.”