12 yıldır Denizli Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan, bu sürenin 8 yılında aynı zamanda Başhekim Yardımcılığı yapan ve 2014 yılının son günlerinde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanlığını yürütürken 01 Ocak 2015 tarihinde Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne Genel Sekreter olarak atanan Uz. Dr. Berna Öztürk, düzenlediği toplantıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. 
Toplantıya ayrıca İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ve Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Özsoy ile birlikte katılan Öztürk, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak proje ve hedeflerinden bahsetti. 

5 BİN ÇALIŞANLA HİZMET VERİYORUZ
Öztürk, tüm il düzeyinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 426 uzman hekim, 92 diş tabibi, 75 pratisyen hekim ve  2 bin 373 yardımcı sağlık personeli, 348 sağlık hizmetleri dışında personel ve bin 641 hizmet alımı personelimizle birlikte toplam 4 bin 955 kişiyle sağlık hizmeti verilmekte olduğunu dile getirdi. Öztürk konuşmasında: “Genel Sekreterliğimize bağlı 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve 10 Hastane olmak üzere toplam 11 sağlık tesisi bulunmaktadır. Yılda yaklaşık 1 milyonu acil muayene olmak üzere toplamda 3,5 milyon kişi sağlık tesislerimizden sağlık hizmeti almaktadır. İl geneli poliklinik hizmetlerinin % 65’i, acil muayene hizmetlerinin de %  80’i sağlık tesislerimizde verilmektedir. Yani Denizli’de Birliğimize bağlı sağlık tesislerinin sağladığı sağlık hizmetlerinin önemi çok büyük. Bu yüzden bizim Birlik olarak bu yeni dönemde de amacımız; Denizli’de sağlığı daha iyi yerlere taşıyabilmek ve halkımızın en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmaktır” diye konuştu.

BAŞARI TEK HEDEFİMİZ
Denizli'de gerek tıbbi hizmet sunumunda yapılan iyileştirmeler gerek mali verimliliği artırma noktasında tüm sağlık tesislerimizde uygulanan tasarruf tedbirleri ile önemli yol kat edildiğini vurgulayan Öztürk: “Öncelikle bu başarılarda emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde de bu ekiple birlikte yeni başarılar elde edeceğimizi ve Denizli’de sağlık hizmetlerini çok daha iyi bir seviyeye taşıyacağımıza inancım büyük” ifadelerine yer verdi. Denizli ili genelinde, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak olan sağlık tesisleri ve planlanma veya projelendirme aşamasında olan sağlık yatırımlarından bahseden Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık yatırımlarını şöyle özetledi:  “Öncelikle Denizli’de şuan % 95’i tamamlanmış olan Ağız Diş Sağlığı binamız çok yakın bir zamanda halkımıza hizmet vermeye başlayacak. İlçe hastanelerimiz için yapım ve projelendirme çalışmaları da devam etmekte. Yapımı başlayan 100 yataklı Tavas Devlet Hastanesi % 30 tamamlandı. 100 yataklı Çivril Devlet Hastanesi proje ihalesi yapıldı, inşaat ihalesi süreci devam ediyor, Çameli Devlet Hastanesi proje ihale aşamasında’’ dedi.


O ÇOCUKLAR İÇİN MERKEZ KURULUYOR
Denizli’nin çevre illere de hizmet eden Sağlık bölgesi konumunda olduğunu vurgulayan Öztürk, en büyük sıkıntılarının bina açısından ve yatak kapasitesi yönünden olduğunu dile getirdi. Öztürk: “Denizli dar alanda sağlık hizmeti vermekte olan bir il. Toplamda Kamu Hastaneleri olarak bin 485 yatağımız var. İl merkezinde Denizli Devlet Hastanesi 753 yatak, Servergazi Devlet Hastanesi 304 yatak olmak üzere bin 57 yatakla hizmet veriyoruz ve yatak doluluk oranlarımız yüksek.  Özellikle Denizli Devlet Hastanesi’nde fiziki mekân yetersizliği mevcut, dar alanda birçok özellikli hizmet verilmeye çalışılıyor.  3 – 4 yıl içerisinde Denizli’de sağlık ihtiyacını karşılayacak modern yapısıyla bin yatak kapasiteli bir şehir hastanesi kurulması Bakanlığımız tarafından planlamaya alındı ve şuanda ilanda. Bu süreç tamamlanana kadar dar alanda hizmet veren hastanelerdeki yığılmayı engellemek için mevcut durumda iyileşme sağlamak önemli. Denizli Devlet Hastanemiz yüzde 95, Servergazi Devlet Hastanemiz de yüzde 80 doluluk oranında çalışan birer hastanemiz. 
Gerek fiziki alanları düzenlemek gerek hasta yoğunluğunu azaltmak ve hastanelerimize yeni hizmetler kazandırabilmek için çalışmalarımız devam etmekte. Birlik olarak şu ana kadar yapılan planlama ve düzenlemeler ile Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanemizin Patoloji ve Diyaliz Birimleri Üçler’de kiraladığımız yere taşınarak geçici rahatlamalar sağlandı. Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinde boşalan bu birimlerin yerlerine ek poliklinik odaları açıldı ve daha önce bu hastanelerde olmayan yeni bölümler açılması için planlamalar yapıldı. Mevcut özellikli hizmetlerin yanı sıra yakın geçmişte Denizli Devlet Hastanesi’nde Palyatif Bakım Merkezi ve İnme Merkezi hizmet vermeye başladı. Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kuracağız. Bakanlığımızın da ilimize rol verdiği, cinsel tacize maruz kalmış çocuklarımıza hizmet edecek bu merkezi en kısa zamanda açarak Denizli’ye kazandıracağız. Yine Denizli Devlet Hastanesinde Radyoaktif İyot Merkezi, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi açılması ve 2. Anjio ünitesi kurulması planlamalarımız arasında. Servergazi Devlet Hastanesi’nde de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açarak Denizli Devlet Hastanemizdeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizle merkez sayımızı ikiye çıkarmış olacağız. Ayrıca ilimizde bulunan AMATEM kapasitesi çok yetersiz. Geçtiğimiz aylarda Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan AMATEM’in yanı sıra biz de yatak kapasitemizi arttırarak alkol ve madde bağımlısı olan hastaların tedavilerinin en kısa zamanda yapılmasını amaçlıyoruz" dedi.

BİRÇOK ÇALIŞMA VAR
Öztürk, "Sağlık hizmetlerinde yoğun bakım yatak sayılarının arttırılması üzerine bir çalışmamız var. Denizli Devlet Hastanesinde açılacak olan 22 yataklı 2. Basamak erişkin yoğun bakım ünitesi dışında ilçelerde de (Acıpayam, Çivril, Tavas, Buldan) 1 . Basamak yoğun bakım üniteleri kurulması ile toplamda 142 olan yoğun bakım yatak sayımızı bu yıl içinde 182’ ye çıkaracağız. Diyaliz hizmetlerinde bu yıl Ev Hemodiyalizini hayata geçireceğiz. Fizik tedavi hizmetlerinde hafta sonu ve vardiya seansları açarak randevu sürelerini azaltmaya çalıştık, aynı zamanda ilçelerde de fizik tedavi hizmeti verilebilmesi için planlamalarımız var. Acıpayam Devlet Hastanesinde 4 kabinli Fizik Tedavi Ünitesini açtık, yine Çivril Devlet Hastanesinde de 4 kabinli Fizik Tedavi ünitesi açacağız, hazırlık aşamaları tamamlanmak üzere, en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak.
Yani amacımız; hastalarımıza sunabileceğimiz tüm imkânları sağlamaya çalışmak ve Denizli’yi bir sağlık merkezi haline getirmek. Bunun için de Sağlık Bakanımız, Ekonomi Bakanımız, Denizli Valiliği, Denizli Milletvekilleri, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte uyum içerisinde çalışarak Denizli’deki vatandaşlarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti vermek için uğraşacağız” dedi.