Denizli'de Cumartesi günü açılacak olan Fizyorad Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nde Denizli basınına tanıtım yapıldı. Tanıtımda konuşan Fizyorad kurucusu Dr. Savaş Karakoç yoğun uğraşlar sonunda Denizli'ye ve bölgeye tam donanımlı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kazandırdıklarını belirtti.

Fizyorad Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Kurusucu Dr. Savaş Karakoç, merkezi oluştururken hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. Karakoç, "Denizlimiz ve bölgemiz için en iyisini yapmaya çalıştık. Hedefimiz 5 katlı olan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimizin tüm katlarını verimli bir şekilde hastalarımızın hizmetine sunmak." dedi. İnsanların fizik tedavi konusunda hastanelere gitmek istemediklerini ifade eden Dr. Karakoç, "Artık zaman çok kıymetli, insanımız fizik tedavi için hastanelerde uğraşmak yerine, amacı sadece fizik tedavi olan kurumumuza gelip tedavi olabilirler. Denizli'de işi sadece fizik tedavi olan başka bir merkez yok. Günümüzde hareketsiz yaşamdan dolayı bel ve omur hastalıkları oldukça arttı. Belli eklemlerimizi sık çalıştırıyoruz veya hiç çalıştırmıyoruz. Ağrılarımızı çoğu zaman dikkate almadan onunla barışık yaşamanın çarelerini arıyoruz. Halbuki bunun mutlaka bir tedavisi var. Bazen o ağrı insanın zaman içinde psikolojisini bozabilecek seviyelere gelebiliyor." dedi.

Genç ve dinamik fizyoterapistlerle hizmet verdiklerini belirten Dr. Karakoç, "Fizik tedavi Türkiye'de gereken önemi görmüyor. Ama içinde olanlar bu işin çok gerekli ve faydalı olduğunu biliyor." dedi.

Hastalardan Neriman Sunur, kol ve boyun bölgesindeki sinir sıkışmalarından dolayı bu merkeze geldiğini, tedavi başladıktan sonra ağrılarının azaldığını belirtti.