Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin sağlık turizmi konusunda çok büyük hayalleri olduğunu söyledi. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kendisini ziyaret eden Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve Vali Yardımcısı İsmail Soykan ile birlikte Pamukkale Belediyesi'nin Ekim ayı Meclis toplantısına katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in başkanlık ettiği toplantıya, sağlık turizmi konusu damga vurdu. Başkan Gürlesin, kısa süre önce sağlık turizmi ile ilgili yurtdışına yaptıkları gezinin detaylarını paylaştı. Başkan Zolan ise Denizli'nin her yönüyle güzellikler içerdiğini belirterek, "Bu kentte uzun yıllardır hayaller var, gayretler var. Başta Pamukkale'de olmak üzere Karahayıt'ta termal sağlık üzerine hevesler ve yatırımlar var. Özel sektörün yaptığı yatırımlar var. İnşallah bu yatırımlar artacak. Denizli gecelik konaklamadan çıkarak, uzun süreli konaklama yapan turist portföyüne ulaşır ve bundan şehir değer elde eder düşüncesiyle çalışmalarımız var" dedi. Karahayıt bölgesinin iyileştirilmesi ve termal sağlığa katkı sağlayacak hale getirilmesinin gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Burası turizm teşvikinden yararlanamıyordu bu nedenle iş adamları otel yatırımı yapmıyordu. Fakat Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci sayesinde kanunlarda değişiklik yapıldı ve turizm yatırımları teşvik bölgesine girdi. Bu teşvikle yatırımların hızlanacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Bir kaç yıl sonra bölgenin farklı bir noktaya geleceğine işaret eden Başkan Zolan, "Bizler de Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi olarak, ilgili kurumlarla beraber hazır olmamız gerekiyor. Çevre düzenlemeleri ile beraber, alt ve üst yapısı ile bölgeyi güzelliklere kavuşturmalıyız. Çevre düzenlemesi ve parklar konusunda Denizli'nin sıkıntısı olmaz. Bir diğer önemli konu bisiklet yolları. Başta Bağbaşı olmak üzere bisiklet yolları yapılmaya başlandı. Karahayıt bölgesinde de bu yolların ön plana çıkması gerekiyor. Biz Denizli ve Denizli hizmeti için varız" dedi. 
Bölgenin teşvik kapsamına alınmasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve diğer Denizlili yöneticilerin bir çok defa Ankara'ya giderek konuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti:
"Pamukkale ve Karahayıt'ta birçok kurum ve kişinin emekleri var. Bu uğurda emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayallerimiz çok büyük, bundan sonra taşın üzerine taş koymaya hep beraber devam edeceğiz. Ankara desteği için Bakanımızla, milletvekillerimizle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sağlık turizmini Denizli'ye getirmemiz şart. Türkiye'nin bir numaralı sağlık merkezi olmak istiyoruz. Bu uğurda Denizli Büyükşehir Belediyesi kendisine ait görevleri yapacaktır. Gerek Valimiz, Karahayıt esnafı ve halkı katkıda bulunacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak rekreasyon ve park alanları bize ait. Bu konuda Denizli kendini aştı ve Avrupa'ya örnek olur hale geldi."