Denizli Belediyesi kent genelinde gıda satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, son olarak şehir merkezindeki kasap ve et ürünleri satan marketleri denetledi. Denetimlerde işletmelerde uygulanan hijyen ve temizlik kurallarıyla ilgili uyarılar yapılırken, et ürünleri ve saklama koşullarına ilişkin de bilgilendirme yapıldı.

Zabıta ekiplerince veteriner hekim eşliğinde gerçekleştirilen denetimlerde et ve tavuk satışı yapılan yerlerin mevzuat şartlarına uygun olup olmadığı, işyerlerinin açma ve çalışma ruhsatları, çalışan personellerin sağlık karneleri ve iş gömlekleri, işyerlerinin genel temizliği, yangın tüpü kontrolleri ve esnaf teftiş defterleri kontrol edildi. Yapılan kontrollerde 8 işyerine bazı eksikliklerden dolayı yazılı ihtar verilirken, 23 işyerinde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı tüketim yapabilmeleri için kontrollerin devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Emin Akbulut herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması durumunda Denizli Belediyesi’nin 153 numaralı telefonuna şikayetlerin iletilmesini istedi.