Sanayi ve ticaretin merkezi olan Denizli’de ortopedi ve mikro el cerrahi konusunda yaşanan sıkıntı Denizli’de açılan EFORT Ortopedi Merkezi ile sona erecek. Denizli’nin sanayi kenti olması nedeniyle iş yerlerinde yaşanan iş kazalarının ve ortopedik yaralanmaların tedavisinde başta mikro el cerrahının alanı olmak üzere tüm ortopedi branşlarında hizmet vermeyi amaçlamakta 

EGE’DE İKİNCİ MERKEZ
Geçtiğimiz günlerde Denizli’de hasta kabulüne başlayan Efort Ortopedi Merkezi, ortopedi rahatsızlığı konusunda verdiği hizmetlerle bölgede tek merkez olma özelliğine sahip. Denizli’nin sanayi ve ticaret kenti olması nedeniyle ortopedi bölümünün önemli olduğunu belirten Efort Ortopedi Merkezi doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doktor Ersen Çelikbaş, “Merkezimiz yeni hizmete başladı Denizli de ve bölgede sadece ortopedi  merkezi olarak  çalışan tek  sağlık birimiyiz. El mikro cerrahi , çocuk ortopedisi, artroskopik cerrahi, kırık çıkık cerrahisi , protez cerrahisi  ve  ortopedik rehabilitasyon  başta  olmak  üzere tüm ortopedik rahatsızlıkların tedavisini yapıyoruz. özellikle  el mikro cerrahi  , yetenek, deneyim ve ekipman gerektiren bir daldır. Denizli’de böyle bir eksiğin bulunması nedeniyle bizlerde tam donanımlı uzman ekibimiz ve ekipmanlarımız ile Denizli’de EFORT Ortopedi Merkezi’ni açtık” dedi. 

BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK KALMADI
Denizli’de  el yaralanmalarının çok  olduğunu ve bu konuda tedavilerini yaptırmak için bir çok  hastanın  il dışına gitmek zorunda olduğunu belirten Çelikbaş, “Denizli’de iş konusunda en çok yaralanma elde yaşanıyor. Bunun için tedavi olmak isteyen hastalarda mikro el cerrahı konusunda başka illere gitmek zorunda kalıyordu. Bizler merkezimiz ile bu sıkıntıyı ortadan kaldırdık” dedi. 

MRI KORKUSU OLANLARA MÜJDE
Efort Ortopedi cerrahi tıp Merkezi yeni cihazları ve teknik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Kapalı MR çekimlerinden korkan hastalar için açık MRI cihazı bünyesinde barındıran merkez,  ayrıca  ülkemizde sınırlı sayıda  bulunan ekstremite MRI cihazıyla da Denizli’de tek olma özelliğine sahip. Türkiye’de 9 tane bulunan ekstremite MRI cihazını bünyesinde barındıran Efort Ortopedi Merkezi, Kemik Ölçümü Cihazıyla da (Dexa) hastalarına hizmet veriyor. Birçok insanın MR’ye giremediğini ve açık MRI cihazı ile ortadan kaldırdıklarını ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doktor Ersen Çelikbaş, “Açık MRI cihazı ve ekstremite MRI Denizli’de sadece Efort Ortopedi Merkezi’nde bulunuyor” dedi.  


ORTOPEDİ KONUSUNDA TEK MERKEZ
Yakın zamanda Efort Ortopedi Merkezi’nin açılış törenin yapılacağını ifade eden Çelikbaş, “1600 metre kare  alan içerisinde hizmet veren merkezimizde 3 ortopedi uzmanı, 1 radyoloji uzmanı, 1 anestezi uzmanıyla 1 fizyoterapistimiz bulunuyor. 8 tek yataklı odası bulunan merkezimizde 3 aktif polikliğimiz de hastalarımıza günlük hizmet veriyor” dedi.