Bugün Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; saat 10.30'da Valilik makam toplantı salonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 2 adet 112 Acil Sağlık İstasyonu ve 1 Sağlık Kompleksinin yapımına dair protokol imzaladı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak "hep eğitim ve güvenlik protokollarıyla karşınıza çıktık. Bugünde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Sağlıkla ilgili yapılacak 3 ayrı hizmet binasının protokolü için toplandık. Büyükşehir Belediye başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyorum. Elbetteki Büyükşehirin de temel amacı Denizlililere hizmet etmek. Bizimde amacımız Denizlililere hizmet etmek ama genel bütçe içerisinde yeterli kaynak ayrılamadığı veya bizim gibi çağdaş Denizli'ye, modern Sağlık hizmetini vermek açısında yetersiz kaldığımız noktada elbette daha iyisini verebilmek için Belediyelerinde devreye girmesi bizim için çok anlamlı." dedi.

Girmek zorunda mı ?; öyle bir zorunluluk yok hizmet anlayışınınbir gereği. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün 2 protokol imzalayağız ama toplamda 3 ayrı hizmet binası olacak. Bunlardan bir tanesi Sağlık bakanlığına ait Sırakapılar mahallesinde bodrum + 3 katlı kapalı alanı yaklaşık 1.500 metre kare kapalı alanı Belediyemiz yapıp bize teslim edecekler yaklaşık olarak 1.5 milyon lira tl olduğu ifade edildi.

Bunun içinde olacak şeyler;
112 Acil Servis İstasyonu
4 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi
Toplantı Salonları
Similasyon Merkezleri olacak

Bir tanesi Bağbaşı'na yapılacak; diğeride Karahasalı'ya yapılacak binaları halka hizmete sunum bize teslim edecekler" dedi.

"yaşam kalitelerine ve yaşam sıralarına baktığımızda Denizli daha üst seviyelerde olması lazım. Buda ancak bu şekilde ilavi katlılar böyle olması lazım" dedi.

Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan "Hereyin başı sağlık sağlık olmadan hiç bir şeyin kıymeti yok. Vatandaşlarımızında daha kaliteli ve ayağına hizmet vermek adına Sağlık müdürlüğüne ihtiyacı olan bu projeleri ortaya sunduk. Sağlık için saniyeler, dakikalar çok önemli ve bu proje hepimiz için hayırlı olsun" dedi.












Zekican Şenkaya