İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği İl Özel İdaresi çalışanlarına yönelik kampanya 1 nolu hizmet binasında gerçekleştirildi.
Kızılay Kan Merkezi görevlileri, Özel İdare bünyesindeki birimlerde stand açarak kan bağışlarını kabul etti. Bağış öncesinde özel idare personelleri muayeneden geçirilerek, kan bağışında bulunmalarına engel bir durum olup olmadığına bakıldı. Daha sonra gönüllülerden sırasıyla kan alındı. Kampanyaya Özel İdare çalışanlarının ilgisi yoğun oldu.
Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hakan Yörük, “Sağlık Bakanlığı kan alma işini tek elden yürütülmesi için Kızılay’a verdi. Özel hastanelerin tüm kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Ortalama aylık 2500 kan bağışı toplayabiliyoruz. Ama Denizli’mizin ihtiyacına yetmemektedir. İhtiyacın karşılanabilmesi için nüfusun % 7 sinin düzenli kan bağışcısı olması gerekir. Bizde bu oran henüz 1,5 civarında.  18-65 yaş arası ve 50 kg.’ın üzerindeki sağlıklı kişiler düzenli kan bağışında bulunabilir. Erkekler 3 ayda bir, bayanlar 4 ayda bir kan verebilir. Bağışta bulundukları kan ile; gerek felaket anında gerekse normal zamanlarda hayat kurtardığını kimse unutmamalı. Kan bağışında bulunan kişi aynı zamanda kalp damar hastalığı riskini azaltmakta, kolesterolü düşürmekte ve vücut hücrelerini yenileyerek kendi vücudunu da fayda sağlamaktadır.
           Konuşmasının sonunda Yörük,  belirli periyotlarda kan bağışı kampanyasına destek veren İl Özel İdaresi’ne teşekkür ediyoruz. Ayrıca katkılarından dolayı hemşire Ayşegül Kula ile Kan Alma Uzmanı Hasan Kocakaplan’a ve kan bağışı kampanyalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.