Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bünyesinde Çocuk Gastroenteroloji Polikliniği açıldı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında bünyesinde Çocuk Endokrin, Çocuk Hematoloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Nöroloji ve Çocuk Psikiyatri gibi yan dalları bulunduran Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk Gastroenteroloji Polikliniği de Eylül ayıyla birlikte hizmet vermeye başladı.
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mahya Sultan Tosun, 0-18 yaş grubunun her türlü beslenme hastalıklarının tanı ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini belirterek,“Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Polikliniği’nde 0-18 yaş dediğimiz yani yeni doğan dönemden itibaren ergenliğin bitimine kadar olan dönemdeki tüm çocuklara hizmet veriyoruz. Kronik bulantı, kusma, ishal, kabızlık, iştahsızlık buna bağlı beslenme problemi olan, kilo alamayan, gelişme geriliği olan bütün çocuklara bakıyoruz. Yine karaciğer, safra yolu ve pankreas hastalıkları da bizim alanımıza girmektedir. Bunların dışında herhangi bir yaşta ortaya çıkan sarılık, Hepatit A, B, C hastaları da bizim takibimiz altındadır” dedi.
Çocuk Gastroenteroloji Polikliniği’ne başvurup tanı ve teşhisleri yapılan hastaların takibinin önemli olduğuna değinen Uz. Dr. Mahya Sultan Tosun hastaların düzenli olarak poliklinikte takiplerini yaptırmaları gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Kasım Çetin ise Denizli’de Çocuk Gastroenteroloji alanında büyük bir açığın kapandığını belirterek, “Denizli Devlet Hastanesi’ne atanan Çocuk Gastroenteroloji Uzmanımız Denizli’ye hayırlı olsun. Artık hastalarımız Çocuk Gastroenteroloji alanında çevre illere gitmek zorunda kalmayacak” dedi.