İlimiz genelinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Demokrasi Meydanında gün boyunca stant açılarak vatandaşlarımıza Acil Sağlık Hizmetleri ile UMKE Ekiplerinin faaliyetleri yanında ilimizde Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan “Yaşama Yol Ver” Kampanyası kapsamında Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik olarak acil sağlık hizmetlerinin sunumunda “112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla tanıtım etkinliği düzenlenmeye başlanmıştır.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Personelleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından açılan stantta 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önüne geçilmesi ve trafikte ambulanslara yol verilmesi konusunun büyük önem taşıdığı vurgulanmıştır. Ayrıca Güney Ege İlleri (Denizli, Aydın, Muğla) 19.Bölge Koordinatörlüğünü üstlenen Denizli Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) kişisel ekipmanları ile UMKE Tim aracı, 112 Acil Yardım Ambulansı ve Motosiklet Ambulansı vatandaşlarımıza tanıtılmıştır.

Vatandaşlarımıza dağıtılan el broşürleri ile 112 Acil Çağrı Hattının hangi durumlarda aranması gerektiği vb. tıbbi konularda bilgilendirme yapılmış, stantta fotoğraf çekilen çocuklarımıza balon, kalem, etiket, boyama kitabı vb. hediyeler dağıtılarak 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır.

Bunun yanında Denizli 112 ve Denizli UMKE ekipleri tarafından 29/05/2016 tarihinde saat 19.00’ da yapılan müzik ve dans eşliğinde kalp masajı etkinliği ile kalp masajının ani kalp durması durumlarında 112 Acil Yardım ekipleri olay yerine gelene kadar işin ehli kişiler tarafından doğru ve etkin bir şekilde uygulanması durumunda hayat kurtarabileceğini vurgulamak amaçlanmıştır.

“Kalbe Dokunun” sloganı ile Denizli 112 ve UMKE personeli tarafından hazırlanan ve sunulan etkinlik vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanmış, gösterinin devamında her yaştan gönüllü vatandaşlarımıza doğru ve etkin kalp masajı uygulaması yaptırılmıştır.








İl Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI, beraberindeki Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ömer BABAOĞLU, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mesut DÜZELLİ, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Halit YALÇIN ve Denizli UMKE Sorumlusu Mehmet ASAL ile birlikte 29 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen etkinliği yerinde ziyaret ederek sağlık personelimiz, vatandaşlarımız ve basın mensupları ile buluşmuşlardır. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI yaptığı açıklamada “Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak 7 gün 24 saat esasına göre vatandaşlarımıza en hızlı ve kaliteli Acil Sağlık Hizmeti verebilmek için gece gündüz çalışmaktayız. Bugün burada 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile UMKE Ekiplerimizin faaliyetleri hakkında vatandaşlarımızın farkındalığının artırılması için bu etkinliği planladık. Acil Sağlık Hizmetlerinde ilk 10 dakika çok önemli. 112 Acil Yardım Ambulanslarımız ile şehir merkezinde ortalama 4 dakikada, kırsal bölgede ortalama 14 dakikada hayati tehlikesi bulunan vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Ancak 112 Acil Yardım Ambulansları olay yerine gelen kadar yaralılara doğru ve etkin bir ilkyardım uygulaması hayat kurtarmaktadır. Vatandaşlımıza bunun önemini anlatmak için buradayız." İfade etmişlerdir.