Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında hayata geçirip uzun yıllardır başarılı bir şekilde sürdürdüğü Evlilik Okulu’nun ardından Hamilelik Okulu da başlıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Özel Odak Hastanesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Hamilelik Okulu’nda ilk kayıtlar Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında yapılacak. "Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller" sloganıyla açılan Hamilelik Okulu'nda, konusunda uzman doktorlar tarafından doğum öncesi ve doğum sonrası sağlık ve doğumu kolaylaştırıcı vücut egzersizleri, nefes alma ve rahatlama teknikleri hakkında eğitimler verilecek. Projeyle anne adaylarının gebelik başlangıcından doğuma kadar olan süreci sağlıklı bir biçimde tamamlamaları, bebeklerin sağlıklı bir şekilde bakımı için eğitilmesi, anne adaylarının gebelik, doğuma hazırlık, doğum ve sonrasındaki dönemlerde anne ve çocuk sağlığı açısından bilinçli bir süreç geçirmeleri amaçlanıyor.

"ANNE ADAYLARINA SÜRPRİZ HEDİYELER”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel alanlarda da hizmet vermek için farklı ve özgün projelere imza attıklarını dile getirdi. Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamayı daha başlatarak sağlıklı nesillerin dünyaya gelmesine katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller” projesiyle anne adaylarına sağlıklı gelecekler için ücretsiz eğitim verileceğini kaydetti. Başkan Zolan, “Anne adaylarımız, toplamda 3 hafta sürecek olan 12 saatlik programla bilinçli bir gebelik süreci geçirecek. Ayrıca doğum sonrasındaki süreci de kapsayan eğitimlerle bebeklerinin bakımlarını doğru ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilecekler" diye konuştu. Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitimlere katılacak anne adaylarına sürpriz hediyeler de vereceklerini sözlerine ekledi.



KAYITLAR BAŞLADI

Hamilelik Okulu'na katılmak isteyen anne adaylarının Değirmenönü Mahallesi Çaybaşı Caddesi’nde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında kayıt yaptırabilecekleri ifade edilirken, 0 258 280 25 36 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecekleri belirtildi.

ANNE ADAYLARININ ALACAĞI EĞİTİMLER

Hamilelik Okulu’nda anne adaylarına verilecek eğitim programının konu başlıklarından bazıları şöyle: “Gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam, gebelik izlemleri, rutin yapılan tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gerekenler, gebelikte beslenme, gebelikte sağlıklı kilo alımı, sık karşılaşılan beslenme sorunlarına karşı çözümler, emzirme döneminde beslenme, yenidoğanın bakımı, yenidoğan tarama programı, bebeklik ve çocukluk dönemindeki aşılar, emzirme eğitimi, anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları, doğum çantasının içinde bulunması gerekenler.”