Denizli Belediyesi, birçok hastalığa yol açan karasinekleri larva döneminde yok ediyor. Böylece karasinekler bataklıkta uçmadan ortadan kaldırılırken hem hastalıkların önüne geçiliyor hem de daha az maliyetle etkili mücadeleye ulaşılmış olunuyor. Belediye, sineklerin üreme ve çoğalma merkezlerine müdahale için çalışma başlattı. Bu kapsamda belediye ve mücavir alan sınırları içinde kalan bin 760 besihane düzenli olarak ilaçlanıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, insanlarda tifo, kolera, dizanteri ve göz gibi birçok hastalığa yol açan, hayvanlarda ise şap, yanıkara ve brusella gibi hastalıklara sebep olan karasineklere mücadeleyi sürdürüyor. Bütünleşik mücadele kapsamında bir yandan hayvan yetiştiricileri seminer, afiş ve broşür gibi çeşitli yöntemlerle bilgilendirilirken bir yandan da bütün besihanelerde karasinekler, larva dönemindeyken yok edilerek hastalıkların önüne geçiliyor. Ekipler, son olarak bir hafta önce ilaçlanan besihaneleri elden geçirdi. Ahırlar, gübre atıkları ve hayvan yemlerinin bulunduğu yerlerle karasineklerin yoğun olduğu mekânlar ilaçlandı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sineklerle ilgili çok ciddi mücadele yürüttüklerini belirterek, işi bataklıkta çözmek gerektiğini söyledi. Sineğin havada yakalanmasının neredeyse imkânsız olduğunu ifade eden Zolan, “Amacımız, besihane sahipleriyle sineklerin üreme yerlerini birlikte kurutmaktır. Özellikle insan ve hayvan sağlığı açısından, karasineklerin larva döneminde yok edilmesine önem veriyoruz.” dedi.