Yaşanabilir bir dünyada sağlıklı yaşam için Valiliğin öncülüğünde Denizli'de bir dizi kararlar alınarak hayata geçirildi. Son yılların en ciddi sorunlarından birisi olan hava kirliliği, sadece çevreyi değil sağlığımızı da ciddi oranda tehdit ediyor. Sadece çocuklar ve yaşlılar değil; hava kirliliğine maruz kalan herkesin ciddi hastalıklara yakalanma ve erken ölüm riski artıyor.

Bu bağlamda Vali Dr. Ahmet Altıparmak Başkanlığında toplanan İlimiz Mahalli Çevre Kurulu konut sanayi sektörünün meydana getirdiği hava kirliliği ile ilgili önemli kararlar aldı. 
İlimiz Mahalli Çevre Kurulu tarafından konut ve sanayi sektöründe şu iki önemli karar alınarak hayata geçirildi;

1- Konutlardan kaynaklı hava kirliliğini azaltmak amacıyla yapılan çalışmalar noktasında; konutların % 65’inin doğal gaza geçiş yaptığı tespit edildi ve kullanılan kömürlere de belli standartlar getirildi. Diğer konutları da doğalgaza dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

2- “2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden çıkarılan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre; Denizli ve merkez ilçeleri ile diğer ilçelerinde çevre izin ve lisansına tabi olan veya olmayan sanayi tesislerinde artan hava kirliliğini önlemek amacıyla, ilgili Belediyelerinden görevlendirilecek bir adet zabıta personeli nezaretinde emisyon ölçümlerinin yapılmasına, her ölçüm için bir ölçüm raporu düzenlenmesine, ölçüm sonuçlarının Mahalli Çevre Kurulunda değerlendirilcek.

Bacaları ve ölçüm sonuçları uygun olmayanlara yakma tesislerini düzelmeleri için 30 gün süre verildi. Bu süre sonunda yapılan ölçüm sonuçları tekrar uygun olmayan firmalara 2872 sayılı Çevre Kanunun ilgili maddeleri gereğince yasal işlem uygulanacak. Bunun yanıda Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği 27. Maddesi gereği emisyon ölçüm masraflarının ölçüm yapılan tesis işleteni tarafından karşılanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.” denildi. 

Kurul ayrıca; Yönetmelikteki standartlara uyulması noktasında ilgilileri uyardı.