Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde oluşturulan "Menopoz Polikliniklerinde" menopoza giren hastalara hizmet verilecek. 
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yürüttüğü projelerle kadınların dertlerine derman olmaya devam ediyor. Daha önce Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde doğum yapan annelere lahusa şerbeti ikramı ve yeni doğan bebeklerle annenin ömür boyu saklayabileceği doğum hatırası fotoğrafı gibi uygulamaları başlatan, bünyesinde bulunan hastanelerde Kadın Doğum Servislerini iyileştirilen, anne otelleri oluşturarak hastaneye şehir dışından gelen ya da çocuğu yeni doğan yoğun bakım ünitesinde bulunan annelerin hastanede rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılaması sağlanırken son olarak da Denizli’deki iki büyük hastane olan Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde Menopoz Poliklinikleri oluşturuldu. Poliklinikte, hayatının önemli bir bölümünü oluşturan menopozda kadınların sağlıklı, mutlu, üretken ve karşılaştıkları sorunlara karşı tedbirler alınarak, menopozun korkulu bir rüya haline gelmesinin önleneceği belirtildi.
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, "Kadın hayatının önemli evrelerinden biri olan ve insan ömrünün ortalama üçte birine denk gelen menopoz doğal bir sürecin sonucudur.Toplumumuzda ise yaygın ve yanlış bir kanı olarak menopoz dönemi yaşlılık döneminin başlangıcı olarak görülmektedir. Ortalama menopoz yaşının 50 ve ortalama insan ömrünün 70’li yaşların üzerine çıktığını düşündüğümüzde menopoz döneminin aslında insan hayatının önemli bir kısmını kapsadığını görebiliriz. Menopoz poliklinikleri de bu dönemdeki hastalara daha iyi hizmet vermek üzere Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde açıldı" diye konuştu.
Polikliniklerde doğal ve cerrahi menopozda olan ya da menopozal geçiş dönemi olan hastalara hizmet verileceğini kaydeden Dr. Acar, "Bu dönemde hastaların en sık karşılaştığı şikayetlere yönelik incelemeler ve sağlık taramaları yapılabilecek. Bu taramalardan bazılarına değinecek olursak SMEAR (rahim ağzı kanseri tarama testi), Mamografi(meme kanseri tarama testi), kemik dasitometri ölçümü (kemik yoğunluğu ölçümü), pelvik ultrasonografiye menopoz polikliniklerinde bakılabilecek" ifadelerini kullandı.