Denizli Devlet Hastanesi Acil servise başvuran multitravmalı hastalara daha kaliteli ve nitelikle hizmet sunmak, hastaların güvenli transferini sağlamak, ikincil yaralanma ve ölüm oranını azaltarak hastaların iyileşme süresini kısaltmak ve hasta memnuniyetini arttırmak amacıyla Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yeni uygulamalar başlatıldı. Bu kapsamda hastaların acilden MR, Tomografi, Ultrason gibi görüntüleme cihazlarının çekimine güvenli transferini sağlamak amacıyla ‘Ambulans Sedye Uygulaması’ başlatılırken, yine hastaların doğru kimliklendirilmesi, bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi için ‘broşör, triaj, barkod okuyucu ile karekod uygulaması’ yapıldı.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar da yapılan düzenlemeleri yerinde görmek amacıyla Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ni ziyaret etti. Acar’a ziyareti sırasında İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve acil çalışanları eşlik etti. 
Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Saçkan da acil servise günlük ortalama bin kişinin geldiğini, bu kişilerin tedavilerinin daha hızlı yürütülebilmesi için yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi ve Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar’a Denizli Devlet Hastanesi’ne gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti.


“KALİTE YÜKSELECEK”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar ziyaret sonrasında bir açıklama yaparak yapılan uygulamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaralanma, beyin travması, kalp krizi, ağır yanıklar, koma gibi hayati öneme sahip durumlarda acillerde hızlı hareket etmenin önemine vurgu yapan Acar, yapılan uygulamalarla hayati tehlikesi olan hastaların daha hızlı bir şekilde tedavilerinin sağlanacağını söyledi ve şöyle devam etti: “Acil serviste multitravmalı hastaların hastane içerisinde gerektiğinde yoğun bakım, ameliyathane veya tetkik noktasında Tomografi, MR gibi görüntüleme cihazlarına hızlı bir şekilde ulaşması hayati tehlikesi açısından çok önemlidir. Acilde görevli arkadaşlarımız bu hastalarımızın en kısa sürede ve en uygun yere nakli konusunda taşınmasını hızlandırmak için ambulans sedye tasarladılar. Bu sedyeyle hastalarımız hastane içerisinde gerekli yerlere giderken diğer vatandaşlarımızı da rahatsız etmeden ve çarpmaları da engellenerek gitmesi sağlandı. Yine bir başka projede acil servise başvuran hastaların isimlerinin karıştırılması noktasında isim benzerliği olan ya da doğum yılı benzerliği olan hastaların tetkiklerinin, raporlarının karışmaması için kare kod uygulaması devreye girdi. Yine acil servise başvuran hastaların yönlendirilmesi noktasında levhalar, broşürler ve yerde bulunan yönlendirme işaretleri ile kolayca işlerini halletmesi sağlandı.  Bütün bu uygulamalar hastalarımızın işlerini kolayca yapması ve en hızlı şekilde tedavi görmesi için yapılmış uygulamalardır. Biz de bu uygulamaları yerinde gördük ve bu uygulamaların geliştirilebilmesi anlamında arkadaşlarımıza gerekli önerilerde bulunduk” dedi.