Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Türk Gıda Mevzuatları bilgilendirme toplantıları kapsamında pazar yerlerinde gıda maddelerinin satışında uyulması gereken şartlar konusunda Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi yetkilileri, kasaplara bilgi aktardı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve 30 kasabın katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Ekinci, etin en önemli protein kaynağı olarak özellikle çocukların ve gençlerin beslenmesindeki önemine değindi. Ekinci, "Bunun yanında sağlıksız hayvanlardan elde edilen etlerin tüketime sunulması, etlerin uygun olmayan şartlarda kesilmesi, taşınması, işlenmesi ve muhafazasını insan sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor" dedi.

Veteriner Hekim Hüdai Çomak ise, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Tebliğin 13 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlatarak Tebliğ ile 13 Mart 2015 tarihinden sonra gıda satan işletmelerde açık tavuk satışının yasaklandığını belirtti. Kasaplar da yapılan denetimlerde tespit edilen eksiklikler ve bunların giderilmesi konusunda yapılması gereken işlemler konusunda bilgi verdi.