Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Yiğit Keskin, çocuklarda görülen ishal hakkında uyarılarda bulundu. Türkiye’de enfeksiyonların ishale yol açmadaki ilk etken olduğunu belirten Keskin, “Tuvaletlerin hijyenik koşullardan yoksun olması, temizlik kurallarına dikkat edilmemesi, çocuğa bakan kişilerin kişisel hijyen bilgisinden yoksun oluşu enfeksiyöz ishallerin oluşmasını kolaylaştıran risk faktörüdür. Bu ishallerin ağırlığını su ve tuz kaybının derecesi belirler. İshalin devam süresi, şekli, kusma, ateş, çocuğun son 24 saatte besin alımı, son idrar yapma zamanı-miktarı hastalığın seyrinde tedavi sürecini etkiler. Bu nedenle ani ishalde çocukların kaybettiği su ve tuz miktarının hızlıca gözlenmesi ve müdahale edilmesi gerekebilir” dedi. 
Kullanılan antibiyotiklerin de ishale neden olabileceğini ifade eden Keskin, “Çeşitli nedenlere bağlı kullanılan antibiyotikler nedeniyle bağırsak florasının bozulması nedeni ile ishal oluşabilir. Çocuğunuz ağızdan alabildiği sıvıdan daha fazlasını, kusma veya ishal yoluyla kaybediyorsa veya ishal, kusma günde 10'dan fazlaysa, kanlı ishali varsa, yüksek ateşle seyrediyorsa hemen bir sağlık kurumuna başvurunuz ve çocuğunuzu muayene ettiriniz” diye konuştu. 
Dr. Keskin, şöyle devam etti: “Tedavinin esası kusma ve ishal yoluyla kaybedilen sıvı ve tuzların hastaya verilmesidir. Hafif sıvı kaybında bebeğe veya çocuğa alabildiği kadar sıvı takviyesi yapılmalıdır. Anne sütü alan bebeklerde anne sütüne devam etmek zorunlu ve gereklidir. Sulu, posasız gıdalar verilir. Kusmayı önleyici ilaçların kullanılması önerilmez. Günlük kilo takibini de içeren yakın izlem özellikle küçük çocuklar için çok önemlidir. İshale neden olan mikroorganizmalara yönelik, gerekiyorsa antibiyotik tedavisi uygulanır.”