10 yıl önce Doç. Dr. Burcu Çakaloz tarafından kurulan ve uzun süre tek öğretim üyesiyle çalışan Pamukkale Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, yeni hizmet binasıyla 5 öğretim üyesi, 9 araştırma görevlisi ve bir psikolog ile hizmete başladı.
Şu anda 4  genel poliklinik ve bir özelleşmiş polikliniğinde hasta alımları devam ediyor. 
Anabilim Dalının işleyişi hakkında açıklamada bulunan Çocuk Psikiyatrisi AD. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşen Ünlü,  “Çocukluk ve ergenliğin doğası gereği birimimizde işleyiş diğer bölümlerden biraz farklıdır. Bir çocuk veya ergen bize başvurduğunda hem kendisi, hem de ailesi her yönüyle anlaşılmaya çalışılır. Sorun nedir? Ne zaman başlamıştır? Bu soruna yol açan ya da arttıran bir neden veya başka bir hastalığı var mıdır? O zamana dek çocuk ve aile bu sorunla baş etmek için hangi yolları denemiştir? Dolayısıyla hem çocuk ve aileden ayrı ayrı bilgi almak, hem çocuğu ruhsal ve tıbbi yönden değerlendirmek, hem de aileyi tanımaya çalışmak oldukça zaman alıcı bir iştir. Bizler her hastayı hakkıyla değerlendirebilmek için temel olarak randevu sistemiyle çalışıyor ve her hastaya ortalama 20-30 dakika ayırmaya çalışıyoruz. Randevu sistemiyle çalışmak aslında hem hasta hem de hekime kolaylık sağlıyor. Hastalar sabah erkenden gelip sıra numarası almak, sonra da sırası gelene dek tüm gün hastane koridorunda beklemek zorunda kalmıyor. Randevu saatinde gelerek, işini bitirip okuluna, evine, işyerine geri dönebiliyor. Hekim de aynı anda kapıda bekleyen onlarca hasta olmayınca, huzurlu bir şekilde hastasını layıkıyla değerlendirme ve tedavi etme olanağı buluyor. “dedi.

RANDEVU ALIN
Yeni binamızda hastalarımız hastaneye gelmeden, evlerinden, işyerlerinden internet aracılığıyla randevu alabilmektedirler. İnternet olanağı olmayan ve bu yolla randevu almakta zorlanan hastalarımız içinde telefonla  444 0 728  randevu sistemi de başlamış bulunmaktadır . Koşulların iyileşmesiyle birlikte hasta kapasitesi artmaktadır.  
 Yrd.Doç.Dr.Ünlü son olarak “Bizler, Denizli halkının çocuklarının sağlığına ne kadar önem verdiklerini biliyoruz. Ve gereksinimi olan tüm çocuk ve gençleri, anne-babalarıyla birlikte, çok daha iyi koşullarda yardım alabilecekleri yeni hastanemize bekliyoruz. Bizler, bu güçlü ekiple yeni psikiyatri binamızda hastalarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini daha da artıracağımıza inanıyoruz.”dedi.