Aydın Muğla karayolu Karpuzlu yol kavşağında diyaliz aracının su tankerine çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5’i ağır 9 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Çine’ye doğru seyreden, diyaliz hastaları ve refakatçilerini taşımakta olan Mehmet Öcalan (35) yönetimindeki 09 EV 154 plakalı minibüs, Karpuzlu kavşağını geçtikten 200 metre sonra, aynı istikamette seyreden Mehmet Yüsran Demirel (24) yönetimindeki su tankerine arkadan çarptı. Tankerden sonra orta refüje çarparak durabilen diyaliz aracında bulunan 9 kişiden 1’i olay yerinde hayatını kaybederken, 5’i ağır 9 yaralı Aydın’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Aydıncan Diyaliz Merkezi'nin, Çine ve köylerindeki hastaları ile refakatçilerini taşıyan servis aracında bulunan Medine Balkın olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılardan servis sürücüsü Mehmet Öcalan (35) ile Vesile Yemtür’ün (69) hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Diğer 3’ü ağır, 7 yaralının isimleri ise şöyle: Şükrü Karakayış (54), Mürüvvet Karakayş (75), Niyazi Yemtür (72), Emin Duman (53), Ümriye Duman (56), Yeliz Yemtür (78) ve Fatma Gökçekoyun (73).
Kaza nedeniyle Aydın-Muğla Karayolu'nun Muğla istikameti uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Daha sonra diğer şerit ikiye bölünerek trafiğin akışı sağlandı.