Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşan denetim ekibi, tüm işyerlerine yönelik denetimlerini artırıp normal kontrollerin dışında büfe ve tekel bayii gibi işyerlerine yönelik sık sık kontrol yapıyor.
Ekipler söz konusu kontrollerde, şehrin genelindeki büfeleri elden geçirdi. Denetimlerde, genel temizlik, gıda ürünlerinin muhafazası, çalışan personellerin iş elbiseleri, yangın tüpleri, camlarda yazan dövizler ve uygunsuz mal çıkarma gibi durumlar kontrol edilerek işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildi. Buna göre 112 büfe ve tekel işyerleri denetimden geçti. Söz konusu işyerlerinden 8’inin işyeri açma ruhsatı olmadan faaliyet yürüttüğü, 27’sinin ise ruhsatında belirtilen faaliyet alanı dışında satış yaptığı tespit edildi. Kurallara uygun şekilde satış yapılmayan 35 market işletmecisine ihtar ve uyarı verildi. 2. denetimlerde de eksikliklerin giderilmemesi durumunda yasal işlem uygulanacak.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, denetimlerin devam ettiğini belirterek, ‘vatandaşların sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda alış veriş yapmaları için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Büfelerimizin amacına uygun faaliyet sürdürmesi için bir 3 süren denetim yaptık. Sonucunda ise eksikliği olan işyerleri sahipleri uyarıldı. 2. kontrolde yine eksiklik devam ederse yasal işlem uygulanacak’ dedi.