Uzmanlara göre, Glisemik indeksi yüksek gıdaların fazla tüketildiğinde akciğer kanserine neden olduğunu söyleyen Uzmanlar, bu gıdalar arasında simit, beyaz ekmek ve Mısır gevreğinin bulunduğunu açıkladı.
Gi'si yüksek besinlerle beslenen kişilerde, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riski yüzde 49 daha fazla çıktı. Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmanın iyi olacağı görüşünde.

Uzmanların yaptığı açıklamada, yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 49 arttığını ortaya koyduğu," özellikle beyaz ekmek, mısır gevreği ve pirincin zararlı olduğunu vurguladı.

HİÇ SİGARA İÇMEYENLER Gİ'NDEN KANSER OLUYOR

ABD'de bu yıl 150 bin kişinin akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini, glisemik indeksi ile akciğer kanseri arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu vurgulayarak “Bin 905 hasta üzerinde çalışma yaptıklarını, Hiç sigara içmeyen kişilerde de akciğer kanserini saptadık. Bu kişilerde yüksek glisemik indeksi vardı ve sigaranın 2 katı kadar etkiliydi. Sigara içen ama düşük glisemik indeksi olanlarda ise kansere yakalanma riski yüzde 31" dedi.