Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, il genelindeki okullarda ağız ve diş sağlığıyla ilgili programlar düzenleyerek 25 bin diş macunu ve diş fırçası dağıtacak. 
Sağlık Bakanlığı’nca ağız diş sağlığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Ben de Fırçalıyorum" kampanyası kapsamında ağız diş sağlığı eğitimleri yapılarak, ülke genelinde 2 milyon diş fırçası ve diş macunu dağıtılacağı belirtilirken, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de Denizli’ye gönderilen 25 bin diş fırçası ve diş macununu dağıtmaya başlandı. 
Kampanya kapsamındaki ilk dağıtımı Servergazi İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilirken, etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Pişkin, Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Cumhur Çelik, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Kahraman ile öğrenciler katıldı. 
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Berna Öztürk, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çektiği konuşmasında, "Ağız ve diş sağlığımız ile ilgili sorunlarımız yaşamımızda öncelikli olarak yer alması gerekirken, hepimiz tarafından ikinci plana atıldığı bir gerçektir. Ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında, küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılması çok önemlidir" dedi.
Vücut sağlığının bir parçası olan ağız ve diş sağlığının korunmadığında birçok hastalığın da beraberinde geldiğine vurgu yapan Öztürk, "Toplumların gelişmişlik düzeyleri sadece ekonomileri ya da kişi başına düşen gelir oranları ile değil, eğitim ve sağlık ölçütleri de göz önünde tutularak değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.
Öztürk'ün konuşmasının ardından öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.