Denizli Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Kalp – Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ile ekibi tarafından 68 yaşındaki hastaya, koroner by-pass ameliyatı yapıldı.

Saçkan, 
“Muharrem Akyıldız 68 yaşında koroner arter hastalığı ve beraberinde kronik böbrek yetmezliği ile pestriktik akciğer hastalığı olan ve daha önce geçirdiği kalp krizlerinin etkisi ile kalbin Enjeksiyon Fraksiyonu (EF’si) %35’lere düşmüş olan bir hastamız. Bu hastamızın açık kalp cerrahisi olarak koroner by-pass ameliyatını hastanemizde başarıyla gerçekleştirdik. Bu hastamızın özelliği; koroner arter hastalığına eşlik eden kronik böbrek yetmezliği ve restriktif akciğer yetmezliğinin olmasıydı. Bu nedenle beraberinde böbrek yetmezliği de olan hastamızın, by-pass ameliyatı ile eş zamanlı ultrafiltrasyon yöntemini kullanarak kalp akciğer makinesiyle vücuttaki fazla biriken sıvılarını alarak ve birikmesini önleyerek ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Kalp akciğer makinesiyle ultrafiltrasyon yöntemi, hemodiyaliz ile yapılabilen ve vücuttaki fazla sıvının alınmasını sağlayaraktan bize yardımcı olan bir yöntem. İşte biz de by-pass ameliyatı esnasında, kalp akciğer makinesiyle bu hastamızın böbrek yetmezliği nedeniyle oluşan sıvı yüklenmesinin önlemini almış olduk. Hastamız aynı zamanda restriktif akciğer yetmezliği de olduğundan dolayı hastamızın hem akciğer hem böbrek yetmezliği hem de eş zamanlı olarak koroner by-pass yöntemiyle yapılan ameliyatı ile koroner arter hastalığının tedavisini gerçekleştirdik. 

68 yaşında ki hasta Muharrem Akyıldız ise 10 yıl boyunca kalp krizleri yaşadığını belirterek bu yıllar boyunca çok sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Akyıldız: “Uzun yıllardır kalp problemim vardı. Aynı zamanda böbrek ve akciğer problemim de var. Bu yıllar boyunca başvurduğum hastanelerde ameliyat edilmem riskli görüldü. Daha sonra Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdum. Ve ameliyatım yapıldı. Ameliyat sonrası ilk gün yürütüldüm. Şu anda ağrım, sızım yok, çok iyiyim. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorum Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan’a ve tedavim sırasında benimle ilgilenen hemşire ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.