Son bir buçuk yılda sekonder spontan pnömotoraks (akciğer yırtılması ile göğüs boşluğuna hava toplanması) nedeniyle göğüs tüpü yöntemi ile değişik doktorlar tarafından beş kez tedavi edilen Ali Rıza Yalçın (78) isimli hastanın rahatsızlığı, on gün önce 6. kez tekrar etti. Yalçın, Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek sağlığına kavuştu.
Uşak’ın Eşme ilçesinde yaşayan Ali Rıza Yalçın, yaklaşık bir ay önce düştüğü amansız hastalığın tedavisi için ileri merkezlerde, ileri tetkik ve tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilmesi Uşak’tan sevk edildiğini, fakat İzmir ve Denizli’deki bazı merkezlere başvuran hasta, yaygın amfizemli (esnekliğini kaybetmiş akciğer) akciğer dokusuna sahip olduğu için yapılacak büyük cerrahi müdahalenin yüksek riskli olduğu, hatta cerrahi müdahale şansının olmadığı söylenerek evine gönderildiğini ileri sürdü.
78 yaşındaki Ali Rıza Yalçın, yaklaşık 10 gün önce 6. kez, Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne akciğer dokusu yırtılması sonucu tekrar getirildi. İki taraflı yaygın büllöz amfizamatöz akciğerlere sahip olan hastaya uygulanan tedaviyle akciğer ekspansasyonu (akciğer şişmesi) sağlanamadığı için yüksek riskli olan operasyona hasta ve hasta yakınlarının onayı alınarak karar verildi. Hasta Ali Rıza Yalçın iki gün önce Op. Dr. Ömer Tan, Anestezist Uzm. Dr. Zafer Çelik ve ekibi tarafından yapılan uygun anestezi ve operasyon tekniği ile ameliyat edildi. Ameliyat sonrası 2. gün genel durumunun düzelmesiyle kliniğe alınan ve tekrar hayata bağlanan Yalçın, tedavi sürecindeki özveri ve emeklerinden dolayı başta Op. Dr. Ömer Tan ve tüm hastane personeline minnettarlığını iletti.

KOAH DÜNYADA 4. ÖLÜM SEBEBİ OLACAK
Op. Dr. Ömer Tan, “Özellikle KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) zemininde sigara içimiyle de alakalı yaygın büllöz amfizematöz akciğer hastalığı, terminal bronşiollerin distalinde bulunan hava boşluklarının anormal ve geri dönüşümsüz bir şekilde genişlemesi ile oluşur. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre KOAH; 2030 yılından sonra iskemik kalp hastalığı, serebrovasküler hastalıklar, AİDS'ten sonra 4. ölüm nedeni olacak. Böyle yüksek riskli operasyonların Uşak Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilebilmesi için katkı ve yardımlarını esirgemeyen Genel Sekreter Yalçın Atlı, Hastane Yöneticisi Mutlu Vurgun ve çalışma arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Geçirdiği ağır operasyon sonrası tekrar hayata merhaba diyen Ali Rıza Yalçın, “Şifa bulmak için büyük şehirlerdeki hastanelere gittim, fakat kimse bu riski almadı. Sağ olsun Doktor Ömer Tan ve buradaki tüm personel benimle çok iyi ilgilendi ve yeniden hayata dönmemi sağladılar. Ömer Bey'in sert bir görünüşü var ama kendisi melek gibi. Allah hepsinden razı olsun. Şu an kendimi iyi hissediyorum” diye konuştu.
Birçok önemli sağlık merkezinde yapılamayan bu riskli ameliyatın Uşak Devlet Hastanesi’nde yapılmasının ardından, ameliyat sonrası yoğun bakımdan çıkarılıp özel odasına geçen Yalçın’ı, Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.