Uşak’ta intihar girişiminden sonra babası tarafından kurtarılan ve yoğun bakıma alınan Tevfik Yılmaz'ın (19) beyin ölümü gerçekleşti. Gencin babası, oğlunun organlarını bağışladı. Yılmaz'ın kalp, karaciğer, böbrek ve korneası, Ankara ve İzmir'den gelen sağlık ekiplerince alındı. Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledileceği öğrenildi.

Uşak'taki Sultan Halil Yiğit Anadolu Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Tevfik Yılmaz, 8 Mayıs'ta girdiği bunalım sonucu intihar girişiminde bulundu. Babası Mehmet Yılmaz tarafından kurtarılan Tevfik Yılmaz, Uşak Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Beyin ölümü gerçekleştiği bildirilen Tevfik Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz, ‘’Oğlumu kurtaramadım bari başkalarını kurtarayım’’ diyerek oğlunun organlarını bağışladı.

İl Organ Nakli Koordinatörü Zafer Aydın, İzmir'deki Ege Organ Koordinasyon Merkezi'ne gerekli bilgiyi verdi ve nakil sürecini başlattı. Aydın, "Organ ihtiyacı olan hastalara nakil için aileden bağış talep ettik. Sağolsun hayırsever aile evladının tüm organlarını bağışladı. Biz de hemen süreci başlattık. Doku uyumu olan ve öncelikli olan merkezler buraya gelerek organları alacaklar ve yeni insanlara nakledecekler. Türkiye'de ilk yüz naklinin gerçekleşmesinde Uşak büyük rol oynamıştı. Uşaklı ailemiz bağışta bulunmuştu. İlk yüz nakli ameliyatı, bağışların artmasına yardımcı oldu. Bu bağışta da sanırım ilk yüz naklinin etkisi oldu" dedi.

Tevfik Yılmaz'dan alınan kalp, Ankara'da 25 yaşındaki Ayşe Özge Uyar'a naklediliyor. Yılmaz'ın yüzü ise İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan ve bekar olan Turan Çolak'a nakledilecek. Turan Çolak'ın 3.5 yaşındayken ocağa düşmesi sonucu yüzü ve kulaklarının tamamen yandığı belirtildi.