Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, başarısıyla anne ve baba adaylarının gözdesi durumda. Ölüm riski taşıyan doğumlar ve sonrasında gerçekleşen tedavilerle serviste bebekler sağlıklı bir şekilde taburcu ediliyor. 
2012 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesinde 25 haftalık ve 590 gram ağırlığında doğan Hüseyin bebek, solunum yetmezliği sıkıntısı ile sevk edilmişti. 
Serviste yapılan 91 günlük tedavinin ardından Hüseyin bebek vermiş olduğu yaşam mücadelesini kazanmıştı. Yine 2012 yılında 26 haftalık ve 700 gram ağırlında doğan Cemre bebekte erken doğum nedeniyle akciğerleri gelişmediği için solunum yetmezliği sıkıntısı yaşıyordu. 99 gün boyunca tedavi gören Cemre bebek yapılan müdahalelere olumlu sonuç vererek, sağlığına kavuştu. 

BAŞARIMIZ YÜKSEK
Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uz. Dr. Osman Öztekin, Cemre ve Hüseyin bebeğinde  gayet sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti ve birçok sıkıntılı durumda servis olarak yüksek oranda bir başarı elde ettiklerini vurguladı. 

2 BİN ÇOCUK TEDAVİ GÖRÜYOR
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar birliğe bağlı Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde 41 küvez ve 15 solunum cihazı bulunduğunu hatırlattı. 
9 ay boyunca bekleyen ebeveynlerin çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına almasının en büyük arzuları olduğunu belirten Acar şöyle devam etti: “Ama ne yazık ki her doğan bebek bu şansa sahip olmuyor. Bazı nedenlerden dolayı bazı bebekler dünyaya riskli olarak gelebiliyorlar. Riskli bebekler kategorisine erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar giriyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan bebeklerin yaşaması noktasında da Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri devreye giriyor. Bu bakımdan Denizli ve bölge insanımız çok şanslı. Birliğimize bağlı Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri 3. Basamak sağlık hizmeti vermekte olup,41 küvez ve 15 solunum cihazıyla Denizli ile beraber tüm bölgeye hizmet vermektedir. Uzman ve deneyimli ekiplerimizle yeni doğan hastalıkları ile ilgili her türlü takip, bakım ve tedavi birliğimize bağlı iki büyük devlet hastanemizde yapılmaktadır. Yıllık yaklaşık tedavi gören 2 bin hastanın 300’ü prematüre yani 1500 gramın altında doğan bebekleri kapsamaktadır. Bu bebeklerin bakımı özel cihazlarla ve konusunda uzman hekim, hemşire ve sağlık personeli ile yapılması açısından son derece önemlidir” dedi.