Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Ramazan bayramında bir anda fazla yemek ve tatlının sindirim sistemini bozabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. 
Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte özellikle tatlı tüketimi konusunda uyarılar gelmeye başladı. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Ramazan ayından çıkan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bayramda öğün sayısının artması ve daha fazla tatlı yemenin sindirim sistemini bozabileceğini belirten Tekin, şöyle konuştu: "Bayram ziyaretlerinde yapılan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. Ramazan ayının sonlanması ile beraber tüketilecek yiyeceklerin miktarını aniden artırmamalı, öğün araları en az iki en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenlenmelidir. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikram edileceğinden kahvaltıda şeker, bal gibi tatlı besinlerin bulundurulmaması yararlı olacaktır." 
Hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların küçük porsiyonlar halinde tercih edilmesi gerektiğini belirten Dr.Tekin, şunları söyledi: "Ramazan ayı boyunca su ve sıvı tüketiminin azalmasından dolayı vücutta oluşabilen sıvı kaybının yerine konması için günde en az 2- 2,5 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, taze sıkılmış meyve suyu, az şekerli limonata ve az şekerli komposto gibi sıvı gıda eklenmelidir. Ramazan boyunca gece kalkıp sahur yemeği yemek, Ramazan'dan sonra gece yeme alışkanlığı seklinde sürdürülmemelidir."