Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz bazı basın yayın organları ve birtakım çevrelerce ortaya atılan beldedeki kirlilik iddialarını yalanladı.
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde kimyasal kirlilik olduğuna yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Belde Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, deniz süpürgeleri ile denizin sürekli temizlendiğini ifade etti. Belcekız plajının 4 yıldır Mavi Bayrak aldığını hatırlatan Yılmaz, Ovacık ve Hisarönü mahallelerine arıtma tesisi, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı ve alt yapı projelerinin ise bakanlığın onayını beklediğini açıkladı.
Fethiye ilçesinde yayın yapan bazı gazetelerde beldede kirlilik yaşandığına dair çıkan haberlere Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, açıklık getirdi. Ölüdeniz’in alt yapı çalışmalarının 2004 yılında tamamlandığını ve bu tarihten itibaren arıtma tesisinin faaliyetine devam ettiğini aktaran Yılmaz, “Biz turizmciyiz ve orası bizim ekmek mendilimizdir. Arıtma tesisimizi bu güne kadar mükemmel bir şekilde çalıştırıyoruz. Daha sonra derin deniz deşarjımızı da yaptık. Biz istesek dahi Ölüdeniz’e herhangi bir atık bırakmamız mümkün değildir. Çünkü tesisimiz tamamen kapalı devre bir tesistir. Gelecek günleri de düşünerek bir havuz projesi yaptırdık. Şu anda Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzle görüşüyoruz. Bu yatırımımızı da inşallah gerçekleştireceğiz.” dedi.
ÖLÜDENİZ’DE 8 YILDIR MAVİ BAYRAK DALGALANIYOR
2012 yılı turizm sezonu başında deniz süpürgesi taşıtının MELSA şirketi tarafından alınarak beldede hizmet vermeye başladığını söyleyen Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, bu aracın yüzeysel kirliliği önlediğini açıkladı. Ayrıca Ölüdeniz’de 8 yıldan beri mavi bayrak olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları dile getirdi: “Eğer deniz kirliliğimiz olsa deniz suyumuzda herhangi bir kimyevi madde olsa bu bayrağı hemen alırlar. Biz deniz suyunu devamlı bir şekilde Bodrum’da ki laboratuara göndererek devamlı bir şekilde kontrol ettiriyoruz. Yine Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz ve ÖÇKK deniz suyunu devamlı olarak kontrol etmekteler. Bu kontroller sonucunda hem Ölüdeniz Belediyesi olarak biz, hem de resmi kurumlar laboratuar değerlerini devamlı yayınlamaktalar. Gönül ister ki hiçbir şekilde yüzeysel kirlilikte olmasın. Biz Ölüdeniz Belediyesi olarak günü birlik 17 teknemizin atık sularını ücretsiz olarak devamlı alıyoruz.”
“OVACIK VE HİSARÖNÜ İÇİN PROJELERİMİZ HAZIR, BAKANLIKTAN ONAY BEKLİYORUZ”
Ölüdeniz’in denize uzak mahalleleriyle ilgili hazırlanan projeler hakkında da bilgi veren Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, bu mahallelerin alt yapı sorununun da en kısa zamanda giderileceğini açıkladı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını anlatan Yılmaz, Ovacık ve Hisarönü mahallelerinin arıtma tesisi, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı ve alt yapı projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Projelerle ilgili yetkili kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olduklarını sözlerine ekleyen Kerametin Yılmaz, “Biz küçük bir belediyeyiz, gelirlerimiz belli. Bu projeleri kendimizin tek başımıza yapması mümkün değil. Yani kazıp ortalığı savaş alanına çevirip projeleri yarım bırakmanın da bir anlamı yok.” dedi.