Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne aşırı kiloları yüzünden başvuran 1,65 boyunda ve 133 kilogram ağırlığındaki Can Kurtcan’a yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra 10 dakika gibi kısa süren bir endoskopik işlem sonunda midesine 720 cc ‘lik içi hava dolu bir balon yerleştirildi. Balonla mide hacmi küçülecek hastanın iştahının kapanması ve kilo vermesi sağlanacak.
Mide balonu işlemini gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uz. Dr. Mehmet Alpua 133 kilogramlık obez hastaya ameliyatsız ve genel anestezi riski olmayan mide balonu uygulamasını yaptıklarını ve hastanın aynı gün işlemden sonra taburcu edildiğini söyledi.  Alpua: “Hastanemize 24 yaşında aşırı kilolu hasta geldi. Hastaya mide ameliyatının riskleri ve komplikasyonları anlattık Ameliyatların geri dönüşü olmayan kalıcı anatomik kayıplar ve rahatsızlıklara kronik komplikasyonlara neden olabileceğini bunun yerine endoskopik olarak ameliyatsız ve genel anestezi riski olmayan mide balonu uygulamasını önerdik ve yaklaşık 10 dakika süren endoskopik bir girişimle hastamızın midesine yaklaşık 720 cc’lik içi hava ile dolu bir balon yerleştirdik. Böylece hastamızın midesinin hacmini ameliyatsız olarak küçültmüş olduk. Bu işlem ile hastanın midesinde doluluk hissi oluşacak ve iştahında azalma olacak. Uygun diyet ile beraber hastamız inşallah hızla kilo vermeye başlayacak ve sağlığına kavuşacaktır. Mide balonu işlemi geri dönüşü olmayan hem anestezi hem de ameliyat riski olmayan bir işlemdir. Eğer hastalar işlem sonrası çok nadirde olsa rahatsızlık hissederlerse yine endoskopik olarak bu balon kısa süren bir işlemle söndürülerek çıkarılmaktadır” dedi. 
Mide balonu işlemini yaptıran Can Kurtcan da kilolarından dolayı nefes almakta zorlandığını, yürümekte güçlük çektiğini bu yüzden mide balonu işlemini yaptırdığını belirterek, hedefinin 70 – 8 0 kilogram arasına düşmek olduğunu söyledi.