Sezaryen doğum oranlarını ciddi oranda düşürerek Türkiye ortalamasının altına inen Servergazi Devlet Hastanesi'ne Bakanlıktan ödül geldi. Sezaryen yerine normal doğumu teşvik ederek önemli bir başarı yakalayan hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları ve ameliyathane ekibine törenle teşekkür belgesi verildi.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Servergazi Devlet Hastanesi’nde 2014 yılı içerisinde sezaryen doğum oranları Türkiye ortalamasının altına indirildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2011 verilerine göre Avrupa küresel sezaryen oranı %23 olarak açıklanırken, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Türkiye’de 2014 yılında primer sezaryen oranlarının %26,9 olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de yaptığı açıklamada Servergazi Devlet Hastanesi’nde primer sezaryen doğum oranlarının %12,3 olduğunu belirtilerek, Servergazi Devlet Hastanesi’nin normal doğum yöntemindeki başarıları ve normal doğuma gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.
Sezaryen oranlarının düşük olmasında emeği geçen Servergazi Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları ve ameliyathane ekibine Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar’ın da hazır bulunduğu törenle teşekkür belgesi verildi. 

NORMAL DOĞUM TEŞVİK EDİLİYOR
Servergazi Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. İbrahim Görüşen yaptığı konuşmada anneler için en sağlıklı doğumun riskli bir durum olmadığı sürece normal doğum olduğunu belirterek; “ Bakanlığımız normal doğum konusunda anne adaylarının eğitilmesini ve bilinçlendirilmesini önermekte ve kadın doğum uzmanlarını anne adaylarına doğru bilgilendirme ve farkındalık oluşturma konusunda teşvik etmektedir. Bu kapsamda hastanemizde 650’ye yakın gebeyi Gebe Okulu’nda eğitim vererek anne adaylarımızı gebelik ve doğum konusunda bilinçlendirdik. Böylelikle normal doğum oranlarını arttırmış olduk” dedi. 

BU BAŞARI HAKKINIZ
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar da Servergazi Devlet Hastanesi Kadın Doğum Kliniği tarafından primer sezaryen oranının başarılı şekilde düşürülmesinden dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildiğini söyleyerek; “ Anne ve bebek sağlığı açısından normal doğum en doğru olanıdır. Normal doğumda anne gündelik yaşamına çok kısa bir sürede dönebilirken, sezaryen doğumlarda bu süre 1 aya kadar çıkabilmektedir. Bu yüzden anne adaylarına doktorları ile görüştükten sonra risk oluşturabilecek bir durum yoksa normal doğum yapmalarını öneriyoruz. Servergazi Devlet Hastanesi’nde de sezaryen doğum oranlarının düşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.