Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin 6. yüz nakli gerçekleştirilen Salih Üslün, naklin 4. gününde yoğun bakım ünitesinden çıkartılarak Plastik ve Rekonstrüktif Kliniği’ndeki odasına alındı. Babasını nakilden sonra ilk kez gören oğlu Sedat Üslün gözyaşlarına boğuldu. Babasının yüzünü çok beğendiğini söyleyen Sedat Üslün, ağlamaktan konuşamadı.
Salih Üslün, 4 gün sonra çıktığı yoğun bakım ünitesinden ayrılırken, ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Ömer Özkan'ın "Her şey yolunda mı, iyi misin" sorusuna ise eliyle her şey yolunda işareti yaparak cevap verdi.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Salih Üslün'ün Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Doç.Dr. Melike Cengiz'in tavsiyesi üzerine servise aldıklarını belirterek, "Ameliyat ne kadar komplike bir ameliyat olursa süreç de o kadar uzun oluyor. Bu tamamen sinir iyileşmesi ile alakalı. Sakallarının uzaması dahil bazı gelişmeleri bir bir buçuk ay içinde hep birlikte göreceğiz" dedi.
Salih Üslün'ün şimdilik el işareti ve yazıyla iletişim kurabileceğini kaydeden Özlenen Özkan, "Bu süreç içinde daha çok yazıyla ve el hareketleriyle iletişime geçecek. İki ay kadar böyle devam edecek. Her şey çok yolunda gidiyor, biz de güzel bir hayatı olmasına vesile oluruz inşallah" dedi.
Babasıyla ilk buluşmasında gözyaşlarını tutamayan ve konuşamayan 26 yaşındaki oğlu Sedat Üslün ise babasının yeni yüzünü çok beğendiğini ifade etti. Üslün, "Çok mutluyum anlatamıyorum babamın yüzü gayet güzel olmuş, bu döneme gelene kadar çok uğraştık inşallah daha iyi olur, inşallah bundan sonra tehlikesiz bir hayatı olacak, daha çok ilgileneceğiz, hayata yeniden bakması için çaba sarf edeceğiz" dedi.
Babasının eskisinden 23 yaş daha genç görünecek olmasının kendileri için çok önemli olmadığını ifade eden Sedat Üslün, "İyi olsun da genç olması fark etmez, görüntüsü genç olacak ama yine çok bir şey değişmeyecek, yine babamız. Bize organları bağışlayan ailenin herkese örnek olmasını diliyorum, herkesin bizim gibi mutlu olabilmesi için bu şart" diye konuştu.