Aydının Didim ilçesinde yaşayan ve Mide Kanseri teşhisi konulan Selda Karışmaz’ın ilaç sorunu Aydın Eczacılar Odasının girişimleriyle tedarik edildi.
Yaklaşık 6 aydır ilacını alamadığı için tedavisine başlanamayan Karışmaz’ın tedavisine de başlarken Selda Karışmaz kendilerin ilaç temini konusunda yardımcı olan Aydın Eczacılar Odasına teşekkür etti.
Didim’de yaşayan ve Mide Kanseri teşhisi konulan 3 çocuk annesi Selda Karışmaz’ın tedavisine başlandı. Aydın Eczacılar Odasının girişimiyle getirtilen ilaç sonrasında Karışmaz’ın tedavisine başlanırken, Karışmaz ailesi ise kendilerin destek olan Başta Aydın Eczacılar Odası Genel Sekreteri Sefa Karaaslan nezdinden tüm oda yönetimine teşekkür etti.
Bilindiği üzere; Evli ve 3 çocuk annesi Selda Karışmaz’ın zorlu mücadelesi 1990 yılında anemi teşhisi konması ile başladı. 1990 yılından 2007 yılına kadar Anemi tedavisi gören Karışmaz’a 2007 yılında Manisa Devlet Hastanesinde Mide Kanseri teşhisi kondu. Teşhisin ardından ‘ağızdan kemoterapi’ gören ve çeşitli ameliyatlar geçiren Karışmaz daha sonra tedavisinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde devam etmeye başladı. Burada tedavisine devam eden Karışmaz’a 2013 Ocak ayında ilaç yazılmış ve yurtdışından temini istenmişti. İlacın temin süresinde tüm evrakları toplamasına rağmen reçetede ilaç kodunun yanlış yazılması nedeniyle 5 aydır bürokratik işlemlerle uğraşan Karışmaz ailesinin durumu basına yansıyınca Aydın Eczacılar Odası ilaç sorununun çözümü için devreye girdi.
Yapılan yazışmalar ve görüşmeler neticesinde yurt dışından getirilen ilaç geçtiğimiz Cuma günü Karışmaz ailesine ulaştırıldı ve Selda Karışmaz’ın tedavisine başlandı.
“ŞU AN DAHA İYİYİM”
Tedavinin başlamasıyla kendisini hem psikolojik olarak hem de bedenen iyi hissetmeye başladığını belirten Selda Karışmaz “Yaklaşık 6 ayın sonunda ilaçlarım geldi. Tedaviye Denizli’de devam edeceğiz. Şu an biraz daha iyiyim. Bize bu konuda yardımcı olan Başta Aydın Eczacılar Odası Genel Sekreteri Sefa Karaarslan nezdinden tüm oda yönetimine teşekkür ediyorum. Bizlere bu noktada destek ve emeği olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.
“DİĞER İLAÇLARDA BU AY GELECEK”
Selda Karışmaz’ın eşi İbrahim Karışmaz ise 5 gün önce ilaçlarını aldıklarını ve tedaviye başladıklarını belirterek “Türk Eczacılar Birliği, Aydın Eczacılar Odası ve Özellikle Sefa Bey’in girişimleriyle ilacımız bize ulaştı. Bu ay içerisinde sipariş edilen diğer ilaçlarda gelecek. 10 günde bir doktor kontrolümüz var; artık bunları yaptıracağız. Denizli’deki doktorumuz gözetiminde tedavimiz sürecek. Bizde destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”dedi.
Selda Karışmaz’ın Ablası Leyla Özel’de kardeşine yapılan desteklerden dolayı teşekkür etti.