Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından engelli vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için projelerine devam ediyor. Engellilere yönelik son olarak Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’nde başlatılan ‘Atık Yağları Toplayalım Engelleri Aşalım’ projesi kapsamında bir yıl boyunca toplanan atık yağlarla alınan 10 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.
 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ile birlikte evde sağlık hastası olan ve yürüyemeyen 90 yaşındaki Raziye Mayuk’un evine giderek tekerlikli sandalyeyi hastaya teslim etti.  Proje hakkında bilgi veren Uz. Dr. Berna Öztürk Kale Devlet Hastanesi ve Kale Kaymakamlığı işbirliğinde yürütülen çalışmalar sonunda hastanede toplanan atık yağlarla birlikte 10 adet tekerlekli sandalye almaya hak kazandıklarını ve bunların dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Öztürk: “  Atık yağlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili yönetmelikleri doğrultusunda çalışan firmalar tarafından geri kazanım kapsamında toplanmakta ve karşılığında tekerlekli sandalye iade edilmektedir. Kale Devlet Hastanemizde 1 yıllık süre zarfında toplanan atık yağlarla 10 adet tekerlekli sandalye kazandık.  Bu proje ile hem atık yağların çevreye olan etkilerini en aza indirmiş olduk hem de ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için faydalı bir iş yapmış olduk. Projenin yürütülmesinde emeği geçen Kale Devlet Hastanemiz Yönetimine ve tüm çalışanlarına ayrıca projede bize destek olan Kale Kaymakamımız İhsan Ayrancı’ya teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı da Kale’de yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlar bulunduğunu ve bu vatandaşların maddi, manevi ihtiyaçlarını karşılamak için bu tarz projelere destek verdiklerini söyleyerek "Kale’de kurduğumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçemizde bulunun ihtiyaç sahibi kişilere Kaymakamlık olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın Evde Sağlık Hizmetleri ile yine bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçları gideriliyor. Raziye ninemiz de bizim evde bakım hastamız ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın evine temizliğe gittiği ve kimsesi olmayan vatandaşlarımızdan biriydi. Doktorlar kendi başına yaşamasını uygun görmedi. Biz de Raziye ninemizi bir ailenin yanına yerleştirdik. Bugün de kendisine tekerlekli sandalye hediye ettik. Sosyal anlamda bizi desteklediği için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne çok teşekkür ediyorum” dedi