Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran 62 yaşındaki Ünal Eroğlu’nun kalp damarlarında tıkanıklık tespit edildi. 128 kilo olması nedeniyle riskli görülen ameliyatı yapmak için PAÜ Hastanesi doktorları seferber oldu.
Pamukkale Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğinde başarılı bir ameliyatla 3 koroner damarı değiştirilen ve tamamen sağlığına kavuşan Ünal Eroğlu, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
Ameliyatı cerrahi ekipten Doç. Dr.A.Vefa Özcan, Op.Dr. Aybala Tongut, Dr. Hayati Taştan gerçekleştirdi. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.A.Vefa Özcan yaptığı açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerine boyu 163 santimetre olan hastanın vücut kütle indexi 48.2 kg/metrekareydi. Aşırı kilo kategorisinde değerlendirilen hastaya açık kalp ameliyatı yaptık. Aşırı kiloların yara iyileşmesinde ciddi sorunlara neden olabilirdi. Ayrıca, olası yatak yaralarının tedavisi çok zordur. Bütün bu olası risklere karşın hastamız sorunsuz bir şekilde taburcu edilmiştir" dedi.