Sezgin Kutlu, brusella aşı kampanyası kapsamında merkez ve 18 ilçe merkeziyle 357 köy ve 88 beldede, 27 bin işletmedeki 150 bin dişi büyükbaş ve 12 bin işletmedeki 300 bin dişi küçükbaş hayvanın aşılanmasının hedeflendiğini, şubat sonu itibariyle 52 bin 359 büyükbaş ve 20 bin 146 küçükbaş hayvanın aşılandığını ifade etti.

Kutlu, “Ülke genelinde brusella hastalığı, büyük ekonomik kayıplara neden oluyor. Bu kayıpların azaltılması için tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanması gerekiyor. Brusella sığır, koyun ve keçilerde yavru atmayla karakterize, insanlara da bulaşan bir hastalıktır. Hayvandan insana atık ve akıntı temasıyla, ayrıca çiğ sütle üretilen süt ürünlerinden bulaşır.” dedi. Denizli’de bütün büyükbaş ve dişi küçükbaş hayvanlarla damızlığa ayrılacak erkek hayvanların aşılanacağını ifade eden İl Müdürü Kutlu, “Başarı sağlamak için il ve ilçe teşkilatlarımızda görevli veteriner hekim ve sağlık teknisyenleri belde ve köylerde ev ev dolaşacak, gebeler dahil olmak üzere 3 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanlar ve küçükbaş hayvan sürülerini aşılayacaktır.” diye konuştu.

Denizli’de kuduzla mücadele için de aşılama kampanyası başlatıldığını ifade eden Sezgin Kutlu, “Bakanlığımız talimatıyla ilimizde kuduz hastalığına karşı hayvanların aşılama kampanyası başladı. Denizli’deki 18 bin 500 kedi ve köpek, mart ve nisan aylarında aşılanacak. Hayvanlarına brusella ve kuduz aşısı yaptırmayan vatandaşlara ise 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği 6 bin 400 lira idari para cezası uygulanacak. Amacımız Denizlimiz'i hayvan hastalıklarından arî bir bölge haline getirerek, yetiştiricilerimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlamak ve halk sağlığını korumaktır.” dedi.