Kronik böbrek yetmezliği sebebiyle 1,5 yıldır diyaliz tedavisi gören 28 yaşındaki Adem Uzunay, şifayı annesinde buldu. Oğluna böbreğini vererek ikinci bir hayat hediye eden anne Fatma Uzunay (50) da, “Oğluma birinci hayatını doğururken ikinci hayatını da şimdi verdim” dedi. 
Annesinden aldığı böbrekle hayata bağlanan Adem Uzunay, 1,5 yıl diyalize bağlı yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Kadavradan iki sefer yazıldım çıkmadı. Kadavra geç çıkabiliyor. Annem 'ben veririm' dedi. Allah'a şükür tuttu. Bu anlatılmaz bir duygu. Cennet anaların altındadır diyorlar ama bence daha fazlası, annem bir tane. Allah'a şükür kurtuldum. Tüm anneler aynı fedakarlığı eminim yapabilir. Bence tüm Türkiye böbrek bağışı yapsın.” 

“İKİ KEZ CAN VERDİM”
Anne Fatma Uzunay da böbreğini oğluna hediye ettiğini söyleyerek, “O benim ciğerim. İki sefer oğluma can verdim. Birisi doğarken birisi de şimdi. Allah'a şükür oğlum şimdi çok iyi” diye konuştu.

KADAVRA BAĞIŞI AZ
Ameliyatla ilgili bilgi veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlusu Uzmanı Op.Dr. Ahmet Er, esas amaçlarının kadavradan organ naklini artırmak olduğuna işaret etti. Hastanın 1,5 yıl önce kronik böbrek yetmezliği sebebiyle müracaat ettiğini anlatan Op.Dr. Er, sözlerini şöyle sürdürdü: "1,5 yıl hemodiyaliz programına alındı. Bir taraftan da kadavradan nakil bekliyorduk. Ancak, annesi böbreğini verdi. Bizim asıl amacımız ülkemizde canlıdan canlıya organ bağışlanıyor ama öldüğünde organları kullanılabilecek kişilerin organları bağışlanmıyor, bağışlatamıyoruz. Amaç canlıdan canlıya nakil yapmak olmamalı, organ nakli ile başka hayatlara can verebilecek organlar olmalı. Kadavra bağışının ülkemizde az olması sebebiyle canlıdan canlıya bağış daha fazla oluyor. Yaptığımız operasyonda anne ve oğlunun sağlık durumu iyi. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz.”