Emzirme Haftası’nın, çocukların yaşamlarının korunması için en basit yol olan anne sütü ile beslenmenin daha fazla teşvik edilmesi ve gündemde tutulmasına yardımcı olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güneri İmren, anne sütünün bebeği birçok hastalıktan koruduğunu belirtti. İmren: “İnsanlığın başlangıcından beri anne sütü, yenidoğan ve süt çocuğu için tek ve alternatifsiz gıda olarak yerini almıştır. Eski Mısır Papirus kaynaklarında; Yakut Türkleri yazılarında, İslam dininde anne sütünün kutsallığına ve önemine değinilmiştir. Anne sütü ile bebeğini emziren anneler mutludurlar. Çünkü bebeklerinin büyüme ve gelişmesinden, bebeklerinin geleceklerinden emindirler. Anne sütü, yenidoğanda büyüme ve gelişme için gerekli tüm sıvı, enerji, besinleri içeren biyoyararlılığı yüksek, sindirimi kolay bir besindir. Her bebek doğduğunda mutlaka kolostrum’u (ilksüt=ağız) almalıdır. İlk 4-5 günde salgılanır. Yaşamın ilk günü 40-50 ml kadar protein, sekretuar IgA, minerallerin tümü, bazı vitaminler salgılanır. Bu miktar sağlıklı yenidoğan bir bebeğin tüm gereksinimlerini karşılar. Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), Unicef ve diğer araştırmacıların yaptıkları araştırmalarda;
1) İlk besini anne sütü olan ve ilk 6 ay anne sütü ile emzirilen bebekler, diğer bebeklere göre 10-15 kat daha fazla yaşama şansına sahip olmaktadırlar.
2) Anne sütü, bebekte hastalığa yol açabilecek mikropları içermez. Bebeği zatüre, bronşit, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyon hastalıklarından korur. 
3) Anne sütü, bebeğin bağışıklık sisteminin geliştirir, aşıların etkinliğini arttırır. Bebeği tüm çocukluk dönemi boyunca karşılaşabileceği alerjik hastalıklardan korur. Besin alerjisi, atopik dermatit, alerjik rinit benzeri hastalıklar az görülür. 
4) Anne sütünün içerdiği enzimler sindirimi kolaylaştırır, karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık az sıklıkta görülür. Anne sütü ile beslenen çocuklarda aşırı şişmanlık, şeker hastalığı, damar sertliği, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, bronşit, astım, alerji, psikolojik rahatsızlar daha az görülmektedir.
5) Okula başlayan çocuklar arasında yapılan, uzun dönem akademik ve sosyal başarıların izlendiği araştırmalarda; anne sütü ile emzirilen çocuklarda dikkat eksikliği hiperaktivite, ilgisizlik gibi durumların az görüldüğü, okul başarısı ve kendine güven açısından anlamlı bir artış olduğu görülmüştür.
Bu nedenle anne sütünün tüm yaşam boyunca yararları ve etkilediği alanlar saymakla bitmez. İlk 6 ay anne sütü alan bebeklere Devit-3 ve demir profilaksisi verildiğinde, bebeklerin fiziksel ve ruhsal gelişimi düzenli ve iyi olacaktır” diye konuştu.

Bebeğin ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini vurgulayan İmren,  doktora danışmadan bu süre içinde vitamin dışında su dâhil ek hiçbir gıda verilmemesi gerektiğini kaydetti. Bebeğin altı aylık olmasından sonra ek besinlere başlanabileceğini hatırlatan İmren,  ‘iki yaşına kadar’ emzirmeye devam edilmesini önerdiklerini söyledi. Ayrıca emzirmenin anneye de faydalarının olduğunu; annenin ruhsal yapısını güçlendirdiğini, annede yumurtalık ve meme kanseri riskini azalttığını vurguladı.

ANNE ADAYLARINA, BEBEK DOSTU BİRİMLERİNDE EMZİRME VE BEBEK BAKIMI EĞİTİMİ 
Emzirme ve anne sütü ile beslenme Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF tarafından Dünyada Bebek Dostu Hastaneler Programı ile desteklenmiştir. Denizli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı iki büyük hastane olan Denizli DH ve Servergazi DH’nde Bebek Dostu Birimlerinde Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniklerinden gönderilen gebelere ve emziren annelere anne sütü, emzirme, bebek bakımı eğitimleri verilmektedir. 2015 yılı 9 aylık süreçte de Birliğe bağlı Denizli DH’nde 3186 ve Servergazi DH’nde 1150 olmak üzere toplamda 4336 anne adayına bu eğitimler verilmiştir.