Muğla’nın Ortaca ilçesinde 37 haftalık olarak dünyaya gelen ve solum sıkıntısı yaşayan Ayşe bebek, ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 
Ortaca Yücelen Hastanesi’nde Günnaz, (37) Sezgin Ölmez’in (40) ikinci çocukları olan Ayşe Bebek. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Gül Bitiker tarafından sezaryenle doğum yaptırıldı. Doğumdan sonra Çocuk Uzmanı Op. Dr. Metin Ertürk tarafından yapılan kontrollerde akciğerlerinde solunum sorunu olduğu tespit edildi.
112 Acil Servisiyle geçilen haberleşme sonunda Ayşe Bebek’in Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’ne sevki uygun bulundu. 112 Acil Servis Ambulansı ile Karayolu’ndan gitmesi sakıncalı görülüp, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ambulans istendi.
Antalya’dan kalkan 112 Acil Servis Ambulans Helikopteri Ortaca Ahmet Ateş Stadyumuna indi. Acil Servis Dr. Volkan Yılmaz nezaretinde ambulans ile stada gelen Ayşe Bebek, Ambulan Helikopter doktoru tarafından ambulansta muayene edildikten sonra Ambulans Helikoptere alınıp, havalandı.
Erken doğum yapan iki çocuk annesi Günnaz Ölmez, “Sürekli ağrım vardı. Hastaneye gelip, muayene olduğumda Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr Gül Biteker tarafından acil sezaryenle doğum yaptırıldı. Kızımın kilosu yerindeydi. Ciğerlerinin gelişmediği ve solunum sorunu olduğunu bildirdiler. Kızımın en az bir hafta Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalmasını bildirip, Ambulans Helikopter ile götürdüler. İnşallah sağlıklı olarak geri gelir” dedi.
Sezaryenle doğum yaptıran Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Gül Biteker de; “Ayşe bebeğin anne karnında ters olduğu için sezaryenle doğum yaptırdık, Bebeğin annesi Günnaz Ölmaz bizim Yoğum Bakım Servisi’nin hemşiresidir. 7 haftalık erken doğum olarak gerçekleşti. Bebeğin akciğerleri gelişmemişti. Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk Servisi’ne bakım için sevk ettik. Biraz uzun süreli bakıma ihtiyaç olacak; bebeğin durumu şimdilik iyidir. Annenin durumu da iyi, şimdilik bir sıkıntı yok” diye konuştu.
Çocuk Uzmanı Op. Dr. Metin Ertürk ise, şunları söyledi: “37 haftalık olan doğan bir bebek; biraz solunum problemleri vardı. Karayolu ile gitmesinde sıkıntı olacağı için Hava Ambulansı ile daha iyi ve konforlu olduğu için tercih ettik. Umarım düzelecektir”
Ayşe bebeği takip edebilmek amacıyla; babası Sezgin Ölmez, yakınları ile Karayolu’ndan Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.