Dünyada ki bir çok ülkede kullanılan alternatif tedavi yöntemi olarak bilinen Hacamat, Kütahya’da da yoğun ilgi görüyor. 
Kütahya’da hizmet veren hacamat uzmanı Mustafa Kurnaz, Peygamberimiz Hz. Muhammed tarafından uygulanan ve hadislerinde de tavsiye edilen hacamatın tüm dünyada alternatif bir tedavi yöntemi olduğuna dikkati çekerek, Kütahya’da da çok sayıda insanın bu tedavi yöntemini tercih ettiğini söyledi. 
Hacamatın, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade, kan fazlalığının, vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan bir tedavi şekli olduğunu belirten Kurnaz, “Hacamat’la alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki uyuşuk kandır. Bu kan, damardan değil deriden alınır” dedi.

“KAN AKIŞI DÜZENLENİYOR”
Kurnaz, Hacamat’la pıhtılaşmış koyu kan alınınca, vücuttaki kanın akışkanlık özelliğinin arttığını ve dolaşımın kolaylaştığını dile getirdi. Kullanılan malzemenin hijyenik olması gerektiğini özellikle ifade eden Kurnaz, “Hacamatın hiçbir yan etkisi olmadığı gibi tamamen doğaldır. Hiçbir acı vermez ve iz bırakmaz. Aynı gün iyileşme görülür ve vücutta rahatlama olur. En hızlı tedavi usulüdür. Hacamatla tedavi binlerce yıldır uygulanan en eski tedavi usulü olup, günümüzde de Asya, Afrika ve Uzak Doğu Ülkelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Avrupa da son yıllarda alternatif tıp olarak uygulanmaya başlanmıştır” diye konuştu.