Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, 17-23 Kasım Ağız-Diş Sağlığı Haftası dolayısı ile yaptığı basın tolantısında ağız-diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, Türk Diş Hekimleri Birliği yönetim kurulu üyesi ve Denizli Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyesi İrfan Karababa ve Denizli Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Özgür Gürsel katıldı.
17-23 Kasım Ağız-Diş Sağlığı Haftası’nda basın aracılığı ile vatandaşlara bilgilendirme çalışması yapıldığını belirten Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, “Türkiye’de yılda 1 kişiye 1 diş fırçası bile düşmemekte, her 2 evden birine hiç diş fırçası girmemektedir. Türkiye’de her 3 kişiden biri dişlerini günde 1 kez dahi fırçalamamaktadır. Türkiye’de 65 yaş üstü dişsizlik oranı %65’tir. Ağız-diş sağlığı genel sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Ülkemizde maalesef diş sağlığı yeteri kadar önemsenmemektedir. “ dedi.
Ağız-diş sağlığı genel sağlıktan bağımsız değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Türk Diş Hekimleri Birliği yönetim kurulu üyesi İrfan Karababa, “ Mesleğimize dair yeni düzenlemeler yapılacağını biliyoruz. Yönetmelik değişikliğine  yönelik çalışmada  Türk Dişhekimleri Birliği’nin yer almaması ve Bakanlık yerine başka  şekillerde temin edilmiş olmasının ve  ayrıca edinilen bu taslakta geçen hükümlerin mesleğimize ve toplum ağız diş sağlığına getireceği sıkıntıları biliyoruz. Nasıl bir özel hastaneye sağlık güvencemizle gidebiliyorsak, ağız-diş ile ilgili sıkıntılarımızda da özel kurumlardan hizmet alınabilmelidir” dedi.