Kalçadan alınan kemik iliğinin özel işlemden geçirilmesiyle hasta olan damar bölgesine enjekte edilerek yapılan kök hücre tedavisi Prof.Dr. Gökhan Önem başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Tevfik Güneş, Araştırma Görevlisi Dr. Hayati Taştan ve Araştırma Görevlisi Şafak Şimşek’ten oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi. Tedaviyi uygulayan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gökhan Önem, “Hastamız bize ayağında dolaşım bozukluğuna bağlı şiddetli ağrı şikayetiyle başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde hastamızın diz altındaki damarlarında ileri derecede tıkanıklık tespit ettik. Damar yapısının bypass ameliyatına uygun olmaması, uygulanan ilaç tedavisinden yarar görmemesi ve ayağın kesilme tehlikesi altında olması nedeniyle kök hücre tedavisi uygulamaya karar verdik” dedi.
Kök hücre tedavisiyle ilgili bilgi veren Prof.Dr. Önem, şöyle konuştu: “Kök hücre uygulaması ile tıkalı olan damar bölgesinde 1 ay içerisinde yeni damarların oluşmasını, oluşan damarlar ile ayağın beslemesinde artış sonucunda hastamızın ağrı şikayetlerinde azalma bekliyoruz. Kök hücre tedavisi damar sertliği nedeniyle ayak damarları için yaptığımız ameliyatlara alternatif bir yöntem değil, ameliyattan fayda görme şansı olmayan, ayakta kanlanma bozukluğuna bağlı şiddetli ağrısı olan ve uzuvlarını kaybetme riski altında olan hastalara uyguladığımız bir yöntemdir.”
Prof.Dr. Gökhan Önem, kök hücre tedavisinin olumlu sonuçlar vermesiyle ayakları kesilme tehlikesi altında olan hastalara bu tedavinin bir umut olabileceğini belirtti.