Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne başvuran 80 yaşındaki Zehra Kaymaz, kalın bağırsağına stent takılarak sağlığına kavuşturuldu. 
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne kilo kaybı, kusma, bulantı, beslenme bozukluğu şikayetleriyle başvuran Zehra Kaymaz’a yapılan tahlil ve tetkikler sonucu kalın bağırsağında tıkanıklık olduğu ve bu tıkanıklığın tuvaletini yapamayarak kusmasına neden olduğu saptandı. Hastaya gastrointestinal sistemiyle kalın bağırsağında bulunan tıkalı bölge açılarak hasta sağlığına kavuşturuldu.
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mehmet Alpua, işlemin detayları hakkında bilgi verdi. Hastanın kilo kaybı, iştahsızlık, hazımsızlık, beslenme bozukluğu gibi şikayetlerle polikliniğe başvurduğunu anlatan
Alpua, şöyle konuştu: "Yapılan tetkik ve tahlillerde kalın bağırsağında damar tıkanıklığı olduğunu gördük. Tıkanıklığın ameliyata uygun olmayan ve ameliyat yapıldığında risk oluşturabilecek bir bölgede olduğunu saptadık. Tıkanıklığı açmak için Denizli Devlet Hastanesi’nde daha önce uygulanmayan yeni uygulamaya başladığımız Gastrointestinal Sistem Darlığı tedavilerinde uygulanan kolon stenti uygulamasını yaptık. Hastamızın bu darlığa bağlı bulantı, kusma ve belirgin kilo kayıpları olmuştu. İşlemden sonra bu rahatsızlıklarının gittiğini saptadık. Hastamızın durumu gayet iyi." 
Gastro Kliniği’nde uygulanan stent uygulamaları hakkında da bilgi veren Uz.Dr. Mehmet Alpua, Zehra Kaymaz isimli hastaya uygulanan stent uygulamasının diğer uygulamalardan farkına değindi. Alpua, hastaya, en son çıkan teknolojiyle birlikte hafızalı stent dedikleri içeride bağırsağın şeklini alan ve yavaş yavaş genişleyip bölgeye oturan dolayısıyla hastayı daha az rahatsız eden daha konfor sağlayan bir sistem uyguladıklarını belirten Alpua, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine aynı sistem uygulanarak hastalarımızdan mide çıkışı darlığı olanlara mide çıkışı obstrüksiyonu ve yemek borusu darlığı olanlara stent yardımıyla damarları genişletebiliyoruz."