Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 74 doktor, hekimlik andını okuyarak mesleğe ilk adımlarını attı.
Pamukkale Üniversitesi 2013 -2014 eğitim öğretim yılının son mezunlarını verdi. Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayan 74 öğrenci diplomalarını alarak doktorluk mesleğine merhaba dedi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, bölüm öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, müzik dinletisiyle devam etti. Törende konuşma yapan PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, "Yedi yıl önce zor bir eğitim sürecini taçlandırmak için bir araya geldik. Bugün fakültemiz 850 öğrencisi, uluslararası geçerliliği olan akredite eğitimi ile kendi alanında bir öğretim sistemini en iyi uygulayan fakültelerden birisidir. Mezuniyet sonrası eğitimde de fakültemiz sınavda soru hazırlama, otomasyon altyapısı ile kuruluşu bizden çok eskilere dayanan fakültelerce örnek alınan bir konumdadır. Bu yönde emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi. 
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise yaptığı konuşmada, "Pamukkaleli Tıbbiyelilere, 'Hoş geldiniz' demek için buradayız. Öncelikle öğrencilerimize yemek veren öğretim üyesi arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Şartlar ne olursa olsun ellerinden geleni yapıyorlar. PAÜ’de tıp eğitimi benzerleriyle ya da yaşıtlarıyla kıyaslanamayacak kadar güçlü ve kalitelidir. Tıp Fakültesi kuruluşundan bugüne her zorluğa rağmen, farklılıkları farkındalık haline getirecek bir hüviyet arz etmiştir. Bunun odak noktasında öğretim üyeleri şüphesiz yer almaktadır ama onların verdiği yaşam boyu eğitimi iliklerine kadar algılayan tıp doktoru arkadaşlarımın da bunda çok payı var" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler, Doç. Dr. Mustafa Karatepe eşliğinde hekimlik andını okudu. Mezunlar adına konuşmasını yapan dönem birincisi Emine Akkulak, birinciliğini kendisine okuma yazmayı öğreten ve bugüne dek hep yanında olan dedesine armağan ettiğini söyledi. Rektör Bağcı, sahneye öğrencinin dedesini davet ederek diplomasını torununa kendisinin vermesini istedi. 
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve bölüm öğretim üyeleri tarafından mezun olan doktorlara diploma ve hediyeleri verildi. Törende, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Keskin’in kızı Merve Keskin’e diplomasını verdiği anda duygu dolu anlar yaşandı. Tören sonunda genç doktorlar keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu tüm salonla beraber kutladı.