Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne kan yetmezliği şikâyetiyle başvuran 70 yaşındaki Bilge Korkut’un yapılan tahlil ve tetkikler sonunda midesinde kitle tespit edildi. Hemen ameliyata alınan Korkut’tan 2,5 saatlik bir operasyonun sonucunda 7 kg’lık kitle alınarak sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uz. Dr. Mustafa Kıvrak yapılan ameliyatın detayları hakkında bilgi verdi. Kıvrak şunları söyledi: “Hastamız kan yetmezliği şikayetiyle polikliniğimize başvurdu. Yapılan tahliller sonunda hastamızın karnında yağ bezlerinden kaynaklanan kitlenin oluştuğunu gördük. Hastayı ameliyata aldık. Başarılı geçen operasyon sonucunda hastamız sağlığına kavuştu. Normalde bir cm’nin üzerindeki kitleler tehlikeli olduğu için takibe alınır. Bizim hastamızın karnından çıkarılan kitle ise yaklaşık 7 kg ağırlığındaydı. Kitle karaciğere bitişik damar ve sinirlerin içinden çıktı. Aynı zamanda safra kesesini de karaciğerden ayırmış ve safra kesesini başka yere kaydırmıştı. Durum fark edilmeyip hasta ameliyat edilmesiydi ilerleyen zamanlarda hayati tehlike oluşma ihtimali çok yüksekti” dedi.

Ameliyat olan Bilge Korkut da sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu şu anda herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını söyleyerek Genel Cerrahi Servisi çalışanlarına teşekkür etti.