Denizli’nin Merkezefendi ilçesi, Adalet mahallesindeki Umut Evleri’nde yaşayan 50 yaşındaki Mehmet Kurttaş, 3 yıl önce cezaevine girdi. Resmi evrakta sahtecilik, tehdit gibi suçlardan cezaevine giren ve 6 yıl ceza alan Mehmet Kurttaş 2 yıl boyunca Kocabaş D Tipi Cezaevi’nde kaldı. Daha sonra Manisa E Tipi Cezaevi’ne nakledilen Mehmet Kurttaş’ta alkol kullanımına bağlı olarak siroz ve karaciğer rahatsızlıkları yaşadı. Cezaevindeyken sık sık hastaneye kaldırılan Mehmet Kurttaş, 4 günlük izin için cezaevinden çıktı. Evinde ailesiyle birlikte 4 günü de yatakta geçiren Kurttaş’ın yakınları ağır hasta olan Mehmet Kurttaş’ın cezasının ertelenmesini ya da tamamen affedilmesini istiyor. Geriye 13 ay cezası kalan ancak yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı sürekli hastaneye kaldırılan Kurttaş, evde bulunduğu sırada da ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Nefes almakta zorlanan Mehmet Kurttaş’ın yeğeni Galip Aksungur, "Mehmet Abi sahtecilik, tehdit gibi suçlardan 6 yıl ceza aldı. Cezaevine girmeden hastalığın belirtisi vardı. Kocabaş’ta 2 yıl kapalı cezaevinde yattıktan sonra 2 yıla yakındır da Manisa’da açık cezaevinde yatıyor. Cezaevindeyken de sık sık hastaneye kaldırılıyor. Alkole bağlı siroz ve karaciğer rahatsızlıkları var. Biz kalan son 13 ayını evinde geçirmesini istiyoruz. Durumu görüldüğü gibi çok kötü. Kurtulma ihtimali yok gibi bir şey. Kendisi hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Bilinci çoğu kez kapalı. 4 günlük izni gün içinde bitecek. Eğer geriye cezaevine götürmezsek firari sayılıp kapalı cezaevine götürülecek. Biz cezanın en azından ertelenmesini talep ediyoruz. Eğer sağlığına kavuşursa yine gidip cezasını çeksin. Ancak doktorlar ömrünün çok fazla olmadığını söylüyor" dedi.
Mehmet Kurttaş’ın eşi Ümmühan Kurttaş da çok üzgün olduklarını belirterek, "Eşim çok hasta. Yetkililerden cezasının ertelenmesini veya serbest bırakılmasını istiyorum. Cezaevinde değil çocuklarımla evimizde olmasını istiyorum. Gün içinde cezaevine teslim olması gerekiyor ancak şimdi hastaneye kaldırıyoruz. İnşallah cezasını ertelerler" diye konuştu.
Mehmet Kurttaş’ın durumunun ağırlaşması üzerine eve gelen ambulans ekipleri hasta mahkumu 3’ncü kattan aşağı indirerek ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü.