Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmek için daha çocuk yaşlarda sağlıklı yaşam bilinci ve farkındalığı oluşturmak amacıyla hafta dolayısıyla anaokulu ve ilkokullarda 23 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımına başladıklarını açıkladı. 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, anaokulu ve ilkokullarda 23 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımına başladıklarını açıkladı. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Gürlesin, "Hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da kendine, ailesine ve topluma yararlı olamaz. İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için Birleşmiş Milletler Örgütü 7 - 13 Nisan tarihleri arasını Sağlık Haftası olarak kabul etti. Bu hafta her yıl Birleşmiş Milletler'e üye ülkelerde aynı zamanda değerlendirilir. Haftanın amacı, sağlık bilgisinin ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaşmasıdır. İlçe sınırlarımızda bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 öğrencimize bu hafta içerisinde, 46 ilkokulumuzda eğitim öğretim gören 21 bin 342 öğrencimize ise hafta içinde ve yıl boyunca diş macunu ile diş fırçası dağıtacağız" dedi. 
Sağlıklı yaşama bilincinin çocukların zihinlerine yerleştirildiğinde, sağlıklı bir toplum olarak da daha güçlü olunacağına dikkat çeken Başkan Gürlesin, ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasına bu etkinlik ile katkı sunacaklarını söyledi.