Konusu itibariyle şimdiye kadar yapılan en kapsamlı ve bilimsel sempozyum olmasıyla öne çıkacak etkinlikte; Sağlık Bakanlığı’na bağlı Tamamlayıcı tıpla ilgili üst düzey isimler de hazır bulunacak. Birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde adı dahi bilinmeyen Proloterapi yöntemi, Pamukkale’de en kapsamlı ulusal bilimsel sempozyuma dönüşecek. Kas-eklem sisteminin kronik hastalıklarını ameliyat olmaktan kurtaran yöntem olan Proloterapi’nin masaya yatırılacağı bu etkinlik bu konuda ihtisaslaşmış yüzlerce insanı ağırlamasının yanı sıra en kapsamlı ve en bilimsel etkinlik olarak da öne çıkacak. Bel Sorunlarında Proloterapi üst başlığıyla start alacak sempozyuma tamamlayıcı tıp uygulamaları hakkındaki son gelişmeler damga vuracak. Hastalığa neden olan sebebi ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan Proloterapi yöntemi, kalıcı iyileşme sağladığı için her gün daha fazla insanın Proloterapi tedavisine olan ilgisini artırıyor. 
Bilimsel Proloterapi Derneği (BPoD) Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Hasan Doğan tarafından uygulanan ve öğretilen, yakın zamanda da Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen Proloterapi yöntemi, başta; bel boyun fıtığı, menüsküs, kas ve, iskelet sistemi kaynaklı ağrılar, migren, topuk dikeni, femur başı rahatsızlığı, tenisçi dirseği, eklem kireçlenmeleri gibi birçok hastalığın cerrahi müdahaleye gerek kalmadan iyileşmesini sağlıyor.
Proloterapi’yi Türk hekimlerine öğreten Op. Dr. Hasan Doğan; Ulusal Proloterapi Sempozyumunun Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizdi.