Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde 150 kilo ağırlığındaki kadın hastanın göğüs kemiğinin bir kısmı kesilerek kalp kapağı değiştirildi.
60 yaşındaki Ülviye Akman’a, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde ciddi aort kapak darlığı tespit edildi. Hastanın 150 kilo olması nedeniyle ameliyat riski yüksek olduğu belirtildi. Ameliyat olmayı kabul eden Ulviye Akman’a küçük bir kesi ile göğüs kemiği kısmi kesilerek ameliyat yapıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bilgin Emrecan, yaptığı açıklamada, “Ameliyatta kapağın oturduğu yer küçük olduğundan yama ile genişletildi ve kapak genişletilen yere takıldı. Bu ameliyat cerrah için zor ancak hasta için oldukça konforlu, özellikle aşırı kilo nedeniyle kemiğin oynama ihtimalinin neredeyse olmadığı bir yöntem. Ayrıca, kesinin 10 santimetre gibi küçük bir kesi olması nedeniyle estetik olarak da oldukça az iz bırakan bir yöntem. Hasta ameliyattan bir hafta sonra şifa ile taburcu edildi.Bu şekilde aşırı kilolu olan hastalarda kemiğin iyileşmesini kolaylaştırmak ve hastanın ameliyat sonrası hareketlerini kısıtlamaması açısından oldukça etkili olan bu yöntemle ameliyat sonrası dönemi rahat bir şekilde geçirmesini sağlayabiliyoruz’’ dedi.
Ulviye Akman da ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.