Denizli Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hasan Yıldız, Ramazan ayı boyunca beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 Ramazan ayının yaz ayına gelmesi dolayısıyla özellikle sıvı ihtiyacının artmasına dikkat çeken Yıldız, sıvı ihtiyacının karşılanması için iftar ve sahur arasında 3 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

 Beslenme ve Diyet Uzmanı Hasan Yıldız, iftar ve sahurda yiyecek tüketiminde dikkatli olmak gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “İftar, çorba, salata,1 dilim ekmek gibi hafif yiyecekler ile yapıldıktan yarım saat sonra ana yemeğe geçilmelidir.  Çünkü uzun süre aç kaldıktan sonra direk ana yemeklere geçersek reflü, gastrit gibi hastalıkların oluşma riski artar. Ana mönüde ise et, zeytinyağlı sebze, pilav-makarna ve yoğurt grubu bir arada bulunmalıdır ve bu yemeklerin miktarına dikkat edilmelidir. Ana mönüden 1,5–2 saat sonra 2–3 porsiyon meyve tüketilmeli, sahura mutlaka kalkılmalıdır. Sahurda ise tok tutucu özellikleri olan süt, yumurta, peynir, ekmek gibi yiyeceklere ağırlık verilmelidir” dedi. Yıldız, ramazanda en çok karşılaşılan sağlık problemlerinin hipoglisemi atakları, tansiyon problemleri, reflü, gastrit ve gaz şikâyetleri olduğunu belirtirken şeker, kalp ve mide hastalarının oruç tutmasının riskli olduğunu kaydetti.