Proje ortaklığı Denizli Valiliği AB Daimi Temas Noktası tarafından oluşturulan ve Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek desteklenen “Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi” kapsamındaki  “Avrupa’da Eşit Fırsatlar” projesinin paydaşlarından olan Polonyalı heyet, Denizli Valiliği AB Daimi Temas Noktası ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’i ziyaret etti.

AB projeleri kapsamında yer alan “Comenius Bölgesel Ortaklık Projesinin”  ilk toplantısı Ekim 2010’da proje ortağı olan Polonya’nın Kozieglowy şehrinde gerçekleştirilmişti. Projenin 2. Toplantısı da 6-12 Mart tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştiriliyor.

Proje toplantısına katılmak üzere proje ortağı olan Polonya/Kozieglowy Belediyesinden 2, Kozieglowy’deki bir ilköğretim okulundan 4 ve TPD isimli engellilere eğitim veren bir kuruluştan 2 kişi olmak üzere 8 kişilik heyet ilimize geldi.  Proje kapsamında Denizli Valiliği’ni ziyaret eden Polonya heyeti,  AB Daimi Temas Noktası ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’i ziyaret ettiler.

Denizli Valiliği AB Daimi Temas Noktası’nda Polonyalı ziyaretçileri kabul eden Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Polonyalı heyeti ilimizde ağırlamaktan memnunluk duyduklarını ifade ederek, ziyaretçilere Denizli ve AB Daimi Temas Noktası’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizli’nin hem ülkemizde hem de Avrupa’da çok önemli bir il olduğunu belirten Ertekin “ Yılda yaklaşık iki milyon turist şehrimize gelmektedir. Aynı zamanda şehrimiz tekstil, mermer, bakır ve diğer endüstri ürünlerindeki yapılan ihracatta ön sırlarda yer almaktadır.  AB Daimi Temas Noktası olarak birçok projeye rehberlik yapmaktayız ve faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir” dedi.

Polonya ile yapılan bu ortaklıktan oldukça memnun olduklarını, AB projeleriyle farklı ülkelerle işbirliği faaliyetlerinin devam ettiğini ve bu projelerin rehberliğini en iyi şekilde yerine getirdiklerini sözlerine ekleyen Ertekin, “ Projeler aracılığıyla hem ülkemizi hem de şehrimizi tanıtma imkanı olmakta ve farklı insanlarla diyaloglar artmaktadır. Katılımcıların şehrimizde güzel bir hafta geçirerek ülkelerine mutlu bir şekilde dönmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Polonyalı heyetin proje koordinatörü Karina Polak da, “Türkiye ile proje ortaklığı yapmaktan ve Denizli’de olmaktan çok mutluyuz. Proje kapsamında faaliyetlerimizi işbirliği içinde yapıyoruz. Umarım bu diyaloglarımız başka projelerle de devam eder” dedi.

Programın sonunda, katılımcılara AB Daimi Temas Noktası proje uzmanları Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan tarafından merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.